×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 10 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Duminică, 20 august 2017, 11:01
EUR (€)
+0.0067 ↗
4.5883 RON
USD ($)
-0.0038 ↘
3.9066 RON
• • •
Presa băsistă, finanțată pe genunchi (I)
Hotnews, motiv de șantaj pentru susținerea lui Băsescu
Presa băsistă a făcut un breaking news din cea mai banală apariţie a marinarului-preşedinte. Foto Timi Slicaru
Presa băsistă a făcut un breaking news din cea mai banală apariţie a marinarului-preşedinte. Foto Timi Slicaru

De-a lungul timpului presa din România și-a uitat de multe ori rolul esențial de a informa imparțial cetățeanul și a sărit în barca puternicilor zilei. Nu ne referim la ziarele de partid sau la cele care și‑au asumat o orientare politică, ci la publicațiile care au susținut anumite interese mimând imparțialitatea. Între 2000 și 2004, aproape toate mass-media erau aservite economic guvernului Năstase. După 2005, o mare parte au basculat spre noul centru de putere, Traian Băsescu, și, ulterior, spre DNA și serviciile secrete. O lungă perioadă din cei 10 ani cât a condus România, Băsescu a fost un susținător total al acestor instituții de forță și al tuturor acțiunilor acestora. În ultimii ani ai mandatului însă, fostul președinte a schimbat macazul și a devenit un acerb critic al procurorilor și al SRI. Revelația l-a lovit pe Băsescu nu după vreo analiză detaliată a activității procurorilor, ci doar după ce aceștia i-au atins interesele. Membri ai familiei, protejați politici și oameni de afaceri din jurul fostului președinte au intrat în vizorul procurorilor și asta a declanșat furia lui Băsescu. El nu a pregetat să se alieze cu foștii săi inamici politici și să critice DNA. O parte dintre publicațiile care i-au ținut hangul timp de 10 ani i-au rămas fidele, la acestea s-au adăugat unele noi, unde anterior nu avea trecere. Unii dintre susținătorii săi au rămas însă de partea DNA.

Agenția de presă Hotnews a fost pusă la cale, în anul 2005, de Ionel Mărgărit împreună cu cel intitulat de presă „brokerul fugar“, Cristian Sima. Instituția, așa după cum susține însuși fostul său acționar, a fost folosită la tot felul de atacuri politice. Printre acestea se numără și o puternică susținere pentru Băsescu pe perioada suspendării fostului președinte, dar și o continuă susținere necondiționată a DNA. Într-o scrisoare deschisă lansată în 2014, acesta devoalează felul în care l-a strâns cu uşa Daniel Dăianu să vândă acţiunile deţinute la Hotnews către Radu Dimofte. Numai că, așa cum arăta ONRC în 2012, acțiunile lui Cristian Sima au ajuns ulterior la Răzvan Cornețeanu, fostul șef al trustului care la acea vreme era patronat de Dinu Patriciu, Adevărul Holding.

„Mă cheamă la Palatul Victoriei. Îl întreb pe Predoiu ce vrea de la mine. MRU vrea un troc, să mă pună șef la consiliul consultativ și eu să-i garantez susținerea de la Hotnews. Îi comunic prin Predoiu că nu mă amestec în politica editorială și întâlnirea nu mai are loc. MRU (n.red. – Mihai Răzvan Ungureanu) face acel consiliu-mamut, totul la troc. (...) Mai 2012. Revin la București. Ponta anunță guvernul. Hotnews îi demolează un ministru, doamna «Standford» de la Educație. Am deja și mai mulți dușmani. Dăianu insistă să vând Hotnews și să ies de la Sibex, mă avertizează că așa pot rămâne cu WBS. Mă simt puternic, nu cedez.
Iulie-august 2012. Începe suspendarea. Hotnews îl susține pe Băsescu și acuză lovitura de stat. Primesc amenințări la telefon că voi citi Hotnews din aceeași celulă cu Băsescu. Băsescu e suspendat. Băsescu vine la Hotnews să dea interviu. Încă crede că va reuși să convingă lumea să voteze nu. Îi explic că singura soluție e boicotul și că eu în locul lui aș face ca și De Gaulle cu «je vous ai compris». Îi spun că eu aș boicota, apoi m-aș demite, dar eu aș organiza alegerile, e o ieșire din scenă demnă. Mă ascultă, dar nu comentează. Pantazi, redactorul-șef de la Hotnews, e foarte preocupat că l-am ofensat pe domnul președinte. Rămân surprins, Hotnews l-a ajutat și criticat pe Băsescu fără să primească niciun ajutor, poate că eu mă înșel. Nu mai am încredere în nimeni, devin brusc circumspect. Până atunci eram expansiv, chiar inconștient de curajos. Septembrie 2012. CNVM îmi blochează conturile, vor deja să mă debarce de la Sibex. GS îmi lichidează conturile din lipsă de margine. Sunt falit. Încerc totuși să mă salvez fără să încerc să văd de unde-mi vine. Predoiu mă duce la Hrebenciuc înainte de întâlnirea din deltă a USL. Promite să mă ajute și-mi demonstrează puterea sa. Sună la Dorina Mihăilescu, care se afla la Frankfurt să-l spioneze pe Isărescu, și amână AGA la Sibex. Sună și la Fercală, căruia îi promite șefia CNVM dacă mă ajută să ies din rahat. Dimofte mă împrumută cu 400.000, pare să fie sincer. Mă duc să joc golf la Clubul Diplomaților și dau de Noapteș, habar nu am cine e. Se prezintă drept viitorul cuscru al lui Hrebenciuc și îmi spune: știu tot și te voi ajuta. Cred din nou și continui să îmbrățișez umbre. Mă întâlnesc din nou cu Hrebenciuc și Predoiu, la cafea, în Cartierul Francez. Accept să mă retrag de la Sibex și să vină Predoiu și Dăianu. Dăianu continuă să mă preseze cu SMS și telefoane să vând Hotnews, Hrebenciuc nu e interesat, dar îmi sugerează să vând. Toți mă sfătuiesc să cedez și să-mi dau chiloții jos. Accept orice. Vând Hotnews. Promit să lucrez pentru umbre și să-i vând totul lui Dimofte pe gratis. Dau toate actele și promit să fac ce mi se spune, data e stabilită, 29 septembrie. Acolo ar fi trebuit să-mi dau chiloții jos. Predoiu îmi spune să stau liniștit, că el va fi președintele României în 2014. Toată lumea e înțeleasă. Accept orice, deja mi-e frică. Îmi pun cenușă în cap și spun că regret că am încercat să lupt împotriva lor. Toți mă cred și mă consolează, dar îmi promit că va fi bine, cu ei, cu umbrele“, a transmis Cristian Sima. În septembrie 2014, site-ul România Curată spunea că Hotnews.ro este proprietatea firmei Media Bit Software SRL, acţionari: Ţimbolschi Preoteasa Ionel Mărgărit – 36,9828%, Săliștean Diana Tereza – 4,5002%, Woinaroski Andrei – 17,9916%, Ţimbolschi Preoteasa Manuela – 31,483%, Răzvan Corneţeanu – 9,0424%. Administrator al Media Bit Software SRL: SC Digital Web Expert (asociat unic – Ţimbolschi Preoteasa Ionel Mărgărit).

Ionela Ștefan, Vasile Surcel, Eduard Pascu

Publicat Luni, 20 martie 2017
7771
 | 22
 | 7
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
DDS
+1
Mai nou, le zice HotFakeNews. Ultimul fake news a fost ăla cu „Ghiță în Serbia”.
Publicat Miercuri, 22 martie 2017
+Răspunde
ana
+2
ATIT II DUCE MINTEAAAAAAAAAAAAAAA
Publicat Marţi, 21 martie 2017
+Răspunde
SOBOLANUL
+13
NU CITESC HOT NEWS !!!!!!!JOS CU NAVETISTUL SCHIOR !!!!!!!
Publicat Luni, 20 martie 2017
+Răspunde
Atamild
+28
Eu zic , ca o presa buna face din ceata lumina, restabileste echilibru intre analize, lucreaza pentru cetatenii tarii si face ca adevarul sa iasa la suprafata. Am inceput sa urmaresc regulat, ce se scria in ziarele romanesti, cam prin anul 2003... la inceput din curiozitate, apoi cu tot mai mult interes, constatand pe parcurs o multime de lucruri. Majoritatea ziarelor, Romania Libera, Evenimentul Zilei... erau pline de articole scrise cu zel, cu obraznicie si tupeu de multe ori, de cei care practicau oportunismul, minicuni si insinuari la ordinea zilei. O data cu dictatura Basescu, au aparut din ce in ce mai multi ziaristi. Unii putin dotati, altii nu inculti, nu netalentati, insa amandoua categoriile cat mai tupeisti, obraznici si cu dispret. Acestia cred, gata sa-si tradeze colegii au inceput cu scrieri false, cu discursuri patetice, fatarnicie si linguseala. De ce? Din dorinta de parventism, sau deja beneficiari ai clanului presedintelui, pentru un avantaj gras, incercau a duce in eroare cititorii. Profitand de pozitia care o aveau, au scris la comanda, urmarind nimic altceva decat prostirea naivilor din tara si de peste hotare. Presa a devenit a lui T Basescu, iar ziaristii nu numai ca l-au lasat, ci l-au si ajutat si animat, sa-si faca jocul puterii, in timp ce acesta radea, cand nu era nimic de ras.
Publicat Luni, 20 martie 2017
+Răspunde
joenegut
-12
Astea sunt poveştile lui Sima! trebuie luate cum grano salis, adică trage spuza pe turat lui. Mă surprinde că sunt unii care dau credit şi publică opiniile unor escroci dovediţi precum Vântu sau Sima. Important este că aceste lucruri se întâmplau pe vremea lui Băsescu, alt escroc dovedit dar credibil la unii care vor neapărat să facă asemănări cu situaţia din prezent care este cu muuuuuuult diferită!
Publicat Luni, 20 martie 2017
+Răspunde
mircea
+37
Doamne tara cum esti jecmanita si umilita si de cine?Tineri frumosi si rebeli cititi si astfel de confesiuni?
Publicat Luni, 20 martie 2017
+Răspunde
Nu, @ mircea
+3
ei nu citesc decat titlul , isi formeaza opinia FERMA , apoi # rezista. ( H )
Publicat Marţi, 21 martie 2017
+Răspunde
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ioan Vieru

Poliția rutieră se află de mulți ani în derivă printr-un management tot mai defectuos. Scandalurile din ultimii ani arată nu numai lipsa de profesionalism a poliției, ci funcționarea acestei instituții plătită de la bugetul public printr-o mentalitate a fostei miliții comuniste.

Ioan VieruPublicat Joi, 17 august 2017