Hrebenciuc a aruncat la coş „steagul-curcubeu” -simbol al comunităţii gay, oferit de Remus Cernea

Un „steag al diversităţii”, în culorile curcubeului -simbol internaţional al comunităţii minorităţilor sexuale i-a fost oferit, marţi, vicepreşedintelui Camerei, Viorel Hrebenciuc, de către deputatul Remus Cernea.

Hrebenciuca  declarat după şedinţă că simbolul a ajuns „la coşul de gunoi”.

În timpul şedinţei Camerei, deputatul Remus Cernea a venit la tribuna Camerei şi i-a spus deputatului PSD Viorel Hrebenciuc, care conducea lucrările, că îi oferă „steagul diversităţii” şi că „pledează pentru nediscriminare în România”.

„Domnule preşedinte, după cum i-am dat şi domnului Zgonea, ieri, vă ofer şi dumneavoastră steagul diversităţii. Pledez pentru nediscriminare în România”, a spus Cernea, potrivit  Mediafax.

Hrebenciuc a primit steagul şi a mai cerut un unul pentru colegul său de prezidiu, secretarul Camerei, Niculae Mircovici.

După şedinţa Camerei Deputaţilor, Hrebenciuc a fost întrebat de ziarişti ce a făcut cu steagul comunităţii gay care i-a fost înmânat de Cernea. „Al comunităţii gay era? Acum aflu. N-am ştiut. A mai vrut domnul Mircovici unul şi l-am rugat (pe Cernea-n.r.) să ne mai dea un steag. Sunt la coşul de gunoi amândouă”, a explicat Viorel Hrebenciuc.

Întrebat care sunt şansele ca un astfel de steag să fie arborat la Parlament, Hrebenciuc a răspuns:”Astăzi, în momentul de faţă, nu văd o şansă prea rapidă. Poate în următorii zeci de ani. Vedem”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.