Hrebenciuc: Jocurile nu se fac la Bruxelles, ci la Berlin sau Paris

Traian Băsescu a fost suspendat din cauza atitudinii sale faţă de USL, iar decizia a fost luată la nivel de alianţă, a spus la Realitatea TV, potrivit Ziare.com Viorel Hrebenciuc, unul dintre strategii PSD. Nu s-ar fi ajuns aici, daca preşedintele „nu stătea cu băţul în gard”.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor crede că România dă o importanţă deosebită Bruxellesului, însă „nu acolo se fac jocurile”.

„Este normal ca o ţară nou intrată în Uniunea Europeană să se uite la Bruxelles ca la un călăuzitor. Dar jocurile se fac la Berlin, la Paris, la Londra”, crede Hrebenciuc.

Nu în ultimul rând, vorbind despre alegerile parlamentare, deputatul PSD a dezvăluit ca USL a avut si 78 la sută în sondaje, inainte de referendumul pentru demitere. Potrivit sondajelor făcute dupa referendum USL se bucură de o susţinere cu puţin peste 60%.

Hrebenciuc a întărit faptul că USL nu s-a grăbit când s-a luat decizia suspendării lui Traian Băsescu, ci maniera în care s-a comportat presedintele a împins spre suspendare.

Viceliderul Camerei Deputatilor a dat exemplul preşedintelui interimar Crin Antonescu, care a trimis Legea referendumului spre promulgare, pe 17 iulie, dovedind astfel, la rândul său, buna-credinţă.

„(…) Antonescu putea foarte bine să nu trimita legea la promulgare. Era preşedinte interimar, putea. Dacă era individ de rea-credinţă, putea face asta, eu sunt sigur că Băsescu nu ar fi facut niciodată asta”.

Hrebenciuc consideră că decizia Curtii Constituţionale, privind validarea rezultatului referendumului, „a fost rea-intenţie evidentă a celor şase judecători ai CCR”.

Viorel Hrebenciuc a afirmat ca nu vor fi sursprize în ceea ce priveşte îndeplinirea cvorumului în plenul Parlamentului, luni, pentru că decizia CCR sa fie citita, după care să fie trimisă spre publicare în Monitorul Oficial, iar Traian Băsescu să se întoarcă în funcţie la Cotroceni.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.