Hrebenciuc: Punctul de vedere al PSD este să despărţim apele

Liderul deputaţilor PSD, Viorel Hrebenciuc, spune că social democraţii ar dori iniţierea unui proiect de lege pentru modificarea Constituţiei, referindu-se strict la chestiunea parlamentului unicameral sau bicameral, celelalte modificări urmând a se face într-o comisie specială.Liderul deputaţilor PSD, Viorel Hrebenciuc, spune că social democraţii ar dori iniţierea unui proiect de lege pentru modificarea Constituţiei, referindu-se strict la chestiunea parlamentului unicameral sau bicameral, celelalte modificări urmând a se face într-o comisie specială.
Hrebenciuc consideră că, în primul rând, PSD trebuie să răspundă referendumului aprobat în noiembire 2009 pentru unicameral și reducerea numărului de parlamentari și abia apoi va putea lua o hotărâre pentru o revizuire mai amplă a Constituției.

"Discutăm despre o modificare a Constituţiei de o amploare cu mult mai mare decât a prevăzut referendumul. Şi atunci, părerea noastră ar fi – dar decizia finală se va lua în şedinţa Consiliului Naţional de joi – să se facă proiectul de lege pentru modificarea Constituţiei strict la parlament unicameral sau bicameral, iar celelalte modificări pe care vrem să le facem cu toţii, ca să ne punem în acord cu Tratatul de la Lisabona, trebuie să facă obiectul unei comisii speciale de revizuire a Constituţiei, care înseamnă un proces mult mai îndelungat", a explicat liderul PSD, după o discuţie cu liderii de grup ai partidelor reprezentate în Parlament.

Hrebenciuc a mai precizat că săptămâna viitoare va exista o întâlnire a liderilor de grup în care să se decidă asupra iniţiativei legislative de revizuire a textului fundamental.

Şeful statului i-a invitat pe reprezentanţii partidelor parlamentare şi ai independenţilor pentru a discuta despre rezultatele referendumului de anul trecut pentru unicameral şi reducerea numărului de parlamentari, dar și pentru o revizuire mai amplă a Constituției.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.