Hunor: Înființarea partidelor cu trei membri, pericol pentru societatea românească

Președintele Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR), Kelemen Hunor, a declarat vineri, la Sfântu Gheorghe, că decizia Comisiei de cod electoral privind posibilitatea înființării unui partid doar cu trei membri nu reprezintă un pericol pentru Uniune, în schimb ar putea avea efect negativ asupra societății românești.

„România tot timpul este, din acest punct de vedere, în extreme. Se așază în extreme. 25.000 de semnături din 18 județe necesare pentru înființarea unui partid era o extremă. Cealaltă extremă într-o țară fără o tradiție politică democratică, cum este în Marea Britanie spre exemplu, este să înființezi fără nicio altă condiție un partid cu trei membri. Deci, am impresia că noi nu reușim să găsim calea de mijloc. (…) Pentru UDMR nu este un pericol, în schimb pentru societatea românească da. Nici votul uninominal nu era un pericol pentru UDMR și noi am spus acest lucru, dar și atunci populismul și demagogia au învins. Și acum spunem că dacă populismul și demagogia vor învinge va fi rău pentru societatea românească, nu pentru UDMR”, a declarat Kelemen Hunor, potrivit Agerpres.

Comisia pentru cod electoral a eliminat marți criteriul teritorial existent în prezent în Legea partidelor politice, optând pentru posibilitatea ca un partid să poată fi înființat doar de trei persoane.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.