I love you, Lady Michelle Obama!

Emisiunea „The Late Late Show” din această săptămînă de pe CBS a avut-o în prim-plan pe Michelle Obama, Prima Doamnă a SUA! „Carpool Karaoke” este momentul culminant, în care James Corden, realizatorul emisiunii, invită un superstar în maşină, discută despre una-alta şi cîntă împreună în sistem karaoke. Momentul acesta, în care apare Prima Doamnă Michelle Obama, a adunat în doar trei zile 14.967.000 vizualizări şi poate fi vizionat la adresa https://www.youtube.com/watch?v=ln3wAdRAim4.

Am văzut multe asemenea momente spectaculoase ale acestei rubrici, care au adunat fiecare în parte zeci de milioane de vizualizări, în care protagonişti au fost nume cunoscute din showbiz-ul internaţional, precum: Mariah Carey (26.180.037 vizualizări), Justin Bieber (85.560.611), Gwen Stefani (în maşină urcă George Clooney şi Julia Roberts, 31.668.102), Selena Gomez (36.652.789), Sia (54.100.153), Red Hot Chili Peppers (20.846.989), Elton John (12.783.777), Rod Stewart (19.539.750), Stevie Wonder (23.546.280), One Direction (76.156.293), Jennifer Hudson (23.501.219). Preferatele mele de pînă acum au fost emisiunile cu Adele (117.715.102) şi Jennifer Lopez (46.024.068).

Din această săptămînă, însă, în topul preferinţelor mele a intrat Michelle Obama, soţia preşedintelui american Barack Obama. Cunoscută de mine pînă acum doar ca Prima Doamnă a SUA, a cărei apariţie era legată doar de funcţia soţului său, Michelle Obama a spart toate tiparele acestui accesoriu simbolistic al Casei Albe, arătîndu-se ca o persoană extrem de accesibilă, care ştie pe dinafară textele unor cîntece celebre, mimează gesturile starurilor muzicale, demonstrînd că a văzut de multe ori videoclipurile acestora!

Eu, care nu sînt deloc admiratorul soţiilor de politicieni, într-un misoginism asumat, mă declar învins de Michelle Obama după ce am văzut cele 14:41 minute ale emisiunii! Dezinhibată, Michelle Obama a urcat în maşina condusă de James Corden şi a cîntat mai întîi un cîntec al lui Stevie Wonder, declarînd că acesta este favoritul său şi are toate CD-urile lui: „I love Stevie!”, strigă Michelle. În boxele maşinii se aude apoi Beyonce, cu celebrul cîntec „Single Ladies”, iar Michelle Obama este absolut spectaculoasă imitînd-o!

După ce Michelle Obama vorbeşte detaşat despre oamenii din Secret Service-ul de la Casa Albă, se aude melodia „This Is For My Girls”, care are o poveste interesantă din timpul campaniei lui Barack Obama, iar în maşină, pe bancheta din spate, apare Missy Elliott, una dintre cele mai cunoscute interprete de muzică rap și hip hop din lume. Ultimul cîntec interpretat de cei trei „pasageri” este „Get Ur Freak On”, cu versuri cel puţin îndrăzneţe, specifice muzicii rap, pe care Prima Doamnă nu se teme să le spună! Momentul este memorabil şi merită să fie văzut (min. 11:25)!

Nu e de mirare că, întors în emisiune, James Corden exclamă: “How cool is the First Lady!”. Şi, într-adevăr, rar s-a văzut un asemenea moment în emisiunile de divertisment, fie ele şi americane!

Cu toate acestea, un curios ar putea, pe bună dreptate, să ne contrazică, pentru că nu avem noi cunoştinţă despre astfel de momente, însă ele nu sînt deloc o noutate pentru publicul din SUA! Astfel, căutînd pe YouTube, am avut o surpriză uriaşă să descopăr multe astfel de manifestări spectaculoase ale lui Michelle Obama, cum este cel de la o şcoală, unde Prima Doamnă dansează împreună cu un grup de copii după celebra melodie „Move Your Body”, cîntată de Beyoncé (https://www.youtube.com/watch?v=LHabSqxjsEQ), ori cînd sare coarda cu trupa profesionistă High jump (https://www.youtube.com/watch?v=XgqvfWEsaKg)!

Văzînd aceste momente de divertisment, înţelegem mai bine de ce, în ciuda preocupărilor serioase ale familiei prezidenţiale americane, cu atîtea evenimente dramatice petrecute în diverse părţi ale lumii, care nu fac decît să erodeze imaginea liderilor politici, Barack Obama îşi încheie cel de-al doilea mandat la Casa Albă cu o popularitate uriaşă: regizată sau nu, imaginea publică a cuplului prezidenţial a lăsat urme adînci în sufletul americanilor printr-o naturaleţe ieşită din comun!

Iată, de pildă, ce face preşedintele Barack Obama cînd este evocată memoria lui legendei americane Ray Charles, unde cîntă alături de Usher şi Demi Lovato (https://www.youtube.com/watch?v=mEH9kVbNX3A):

În general, evit să mă pronunţ asupra unor manifestări care ţin de divertisment, în care politicieni de la noi sau de aiurea apar în faţa publicului, ştiind că, de regulă, astrfel de lucruri se aranjează, se regizează în vederea obţinerii de capital politic. De data aceasta însă, întrucît familia Obama se pregăteşte să părăsească definitiv Casa Albă, am fost atent la detalii şi m-am lăsat fascinat de naturaleţea Primei Doamne a SUA, Michelle Obama, declarîndu-mă cucerit pentru totdeauna!

După ce am văzut de mai multe ori momentul „Carpool Karaoke” din emisiunea „The Late Late Show” de la CBS, pot spune de aici, din România, „I love you, lady Michelle Obama”, cu sentimentul că mîine îmi poate suna telefonul, iar de la capătul celălalt vocea Primei Doamne să-mi spună: „Thank you, mister John”! Veţi avea aceeaşi impresie dacă, lăsînd deoparte antipatia faţă de toţi oamenii politici ai planetei, veţi vedea acest moment senzaţional, derulat cu o simplitate dezarmantă, chiar dacă, pe bancheta din faţă, alături de realizatorul emisiunii, se afla soţia Preşedintelui SUA! Multe lucruri se pot învăţa din acele 15 minute, căci totul este să faci lucrurile la locul potrivit.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.