Iacobescu: Mi s-a transmis că sunt pe lista neagră a lui Traian Băsescu

Procurorul Eugen Iacobescu a continuat, joi seara, în emisiunea Sinteza Zilei, a lui Mihai Gâdea, seria dezvăluirilor începute la Antena 3. Fostul magistrat care a descoperit implicarea lui Mircea Băsescu în dosarul Bercea Mondial afirmă că a primit informaţia că este pe o listă neagră a preşedintelui Traian Băsescu.
Pe 17 martie, unul din avocaţi, care are o rudă în SRI, mi-a transmis următorul mesaj: Ai grijă pentru că eşti pe lista neagră, la domnul Traian Băsescu! Ai grijă că împotriva ta, se va porni o campanie de presă. Te va denigra şi te va aduce în pragul nebuniei. Aşa s-a întâmplat„, a spus procurorul Iacobescu, în exclusivitate la „Sinteza Zilei„.
Fostul procuror a declarat că este victima politică a unui sistem în care traficul de influenţă se practică la cel mai înalt nivel.

Eugen Iacobescu: Execuţia mea a venit de la cel mai înalt nivel

Eugen Iacobescu a declarat, joi seară, la Antena 3, că „execuţia sa a venit de la cel mai înalt nivel”.
Mi-a fost tare greu. Am şi eu o vârstă. Trei luni de zile mă trezeam la 4 dimineaţa ca să fiu la ora 8 la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, unde făceam până la ora 16 de serviciu. Am pornit la drum cu bună credinţă să-l aduc pe Bercea şi pe alte persoane din dosar în faţa legii şi uite cu ce m-am ales. Era să fiu dat afară din Parchet de doamna Oana Hăineală, ca să dea bine la Bruxelles, dar nu a examinat cu atenţie acest dosar„, a spus procurorul Iacobescu.
Execuţia mea a venit de la cel mai înalt nivel(…). Sunt unii oameni care mor cu dreptatea în mână. Degeaba i-am spus judecătorului că Bercea este un şef de clan”, a mai spus Iacobescu.

Iacobescu: „Şi la mine a venit Bercea să mă cumpere cu 200.000 de euro”

Cutremurul pornit de magistratul Iacobescu continuă. Iată reacţia halucinantă a procuroarei Ponea

Elisabeta Ponea, procurorul care i-a luat cu brutalitate dosarul lui Eugen Iacobescu, dosarul privind tentativa de omor comisă de Bercea Mondial, încearcă să dreagă busuiocul.
Procurorul Ponea a acceptat să răspundă la câteva întrebări, însă a oferit răspunsuri pe lângă adevăr.
Întrebată cine i-a cerut să-i confişte dosarul lui Iacobescu şi cu ce motivaţie, Elisabeta Ponea spune că a făcut acest lucru întrucât legea îi permitea, omiţând să spună dacă a primit vreo dispoziţie de la conducerea Parchetului General.
Preluarea dosarelor privind pe Anghel Sandu, zis Bercea Mondial, în anul 2011, când ocupam funcţia de procuror general al Parchetului de la lângă Curtea de Apel Craiova, s-a făcut cu respectarea prevederilor legale, respectiv art.209 al. 41 din vechiul Cod de procedură penală şi a dispoziţiilor deciziei nr.1058/14.11.2007 a Curţii Constituţionale„, a spus procurorul Ponea.
Răzvan Savaliuc: Ne aflăm în faţa unor indicii că cineva a săvârşit infracţiuni de favorizare a infractorului, mă refer la procurorii înalţi în funcţii .

Mircea Badea: Nu cred că acest caz al lui Iacobescu este singular!

În cadrul ediției de joi a emisiunii „Sinteza Zilei”, Mihai Gâdea și Mircea Badea au vorbit despre despre faptul că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, joi, să respingă ca inadmisibilă plângerea Gabrielei Firea împotriva soluţiei dispuse de procurorii de la Parchetul instanţei supreme de suspendare a cercetării preşedintelui Traian Băsescu, acuzat de ameninţare şi şantajare de senator.
De asmenea, un alt subiect discutat de cei doi, împreună cu invitații ediției a fost cel despre cazul procurorului Eugen Iacobescu, cel căruia i-a fost luat dosarul lui Bercea Mondial.
„Mie mi se pare foarte important faptul că,un magistrat din România afirmă fără echivoc o evidență. Dar o afirmă. Și anume că a fost persecutat politic de la cel mai înalt nivel, că i s-a transmis că este pe lista neagră a lui Băsescu. Și deci, lucrurile pe care le vedeam defapt evidente sunt acum spuse de către un magistrat din România care a suportat pe propria-i piele o astfel de comandă politică „, a declarat Mircea Badea.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.