×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 11 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Sâmbătă, 19 august 2017, 08:34
EUR (€)
+0.0067 ↗
4.5883 RON
USD ($)
-0.0038 ↘
3.9066 RON
• • •
Din tranşeele războiului hibrid
Iar ne-a păcălit oligarhul
Plahotniuc încearcă să atragă și România în stratagemele sale
Plahotniuc încearcă să atragă și România în stratagemele sale

Guvernul de la Chişinău l-a declarat pe viceprim-ministrul rus, Dmitri Rogozin, persona non grata pe teritoriul Republicii Moldova. Această ştire a fost foarte repede preluată de presa din România, pe canalele deja cunoscute. Primii care au luat anunțul au fost Digi24 şi adevărul.ro. Breaking news-ul care îl avea ca subiect pe Rogozin a fost mai apoi emis de toată presa din România, pe nemestecate. În toată mass-media românești a fost prezentată o mare victorie a guvernului moldovenesc, care a reuşit, după îndelungi demersuri, să-i interzică rusului Rogozin să mai intre în Moldova.

În realitate, guvernul de la Chişinău, controlat de Plahotniuc, ne-a mai dat o lecţie de diplomaţie în contextul războiului informaţional amplu studiat la Bucureşti. Ne-au livrat moldovenii, la interval de zece zile, încă o ştire fără substanţă. Or, în realitate, declararea viceprim-ministrului rus, Dmitri Rogozin, indezirabil în Moldova este un act diplomatic fără efecte, deoarece, fără acordul Cotroceniului, oficialul rus nu poate ajunge la Chişinău niciodată, decât dacă, la un moment dat, avionul în care ar călători acesta ar lua-o pe de-a dreptul, peste Ucraina. Dar Rogozin nu riscă acest lucru, deoarece, undeva, în Donbas, este posibil ca o echipă de separatişti ruşi, care nu şi-au terminat toată vodka, să mai armeze încă o dată echipamentul Buk şi să ia în cătare avionul său, cum au făcut-o şi cu Malaysia Airlines MH17.

Știrea nu era chiar un breaking news, pentru că fusese anunţată încă de pe 29 iulie de trolul lui Plahotniuc, Dănilă Vasile, care, a doua zi, posta o poză foarte interesantă cu Maia Sandu şi Andrei Năstase în ipostaze uşor jenante, iar miercuri anunţa declararea lui Rogozin drept persona non grata, la nici cinci minute după ce guvernul Moldovei o aprobase. Acum zece zile, în timp ce prim-ministrul României se afla la Chişinău, majoritatea parlamentară controlată de Plahotniuc adopta o hotărâre care cerea Rusiei să îşi retragă armata care staţionează de 25 de ani în Transnistria. La fel ca acum două zile, această ştire a îngălbenit ecranele din România, de aveai impresia că micul stat de peste Prut tocmai intrase în război cu Federaţia Rusă. Doar că nimeni din presa din România nu a urmărit şi continuarea acestui act diplomatic, fără echivalent de la ocupaţia Transnistriei de către ruşi, şi nu a văzut nimeni că, la câteva zile, preşedintele de „serviciu“ al Partidului Democrat din Moldova (care ocupă această funcţie când nu are nevoie Plahotniuc de o calitate publică), Marian Lupu, s-a dus la Publika TV, postul lui Plahotniuc, unde, într-un interviu de jumătate de oră, a repetat de vreo zece ori că declaraţia parlamentului nu era împotriva Rusiei.

Şi, ca dramoleta să fie completă, miercuri după-amiază, Rogozin, calm, pune pe Twitter un mesaj în care îi acuză pe asistenţii lui Meleşcanu că nu au înţeles corect cum avea el să survoleze spaţiul aerian al României şi face asta pentru a-l scoate din joc pe preşedintele Iohannis. Viceprim-ministrul rus îşi termină mesajul de pe Twitter acuzând Partidul Democrat din Moldova că se află în spatele întoarcerii avionului său. Cu alte cuvinte, toată presa din România a căzut secerată pe frontul războiului informaţional, în care Plahotniuc şi Rogozin încearcă să ne convingă că ei sunt duşmani, poate-poate guvernul de la Chişinău mai mulge Bucureştiul de vreo sută de milioane de euro.

Cotidianul prezenta la începutul acestei săptămâni informaţia conform căreia un anume Eugeniu Şevciuc a intrat în noaptea de vineri spre sâmbătă în România şi se pare că pentru presa de „servicii“ acesta nu a fost un subiect foarte interesant. Evghenii Şevciuc, după numele din paşaportul rusesc, este omul care a condus autoproclamata Republică Transnistreană timp de cinci ani de zile, care a călcat în picioare românii din Transnistria, a închis şcolile româneşti de dincolo de Nistru, a arestat profesori de limba română, acuzându-i că au furat banii de salarii ai colegilor, şi a deposedat de proprietăţi români, doar pentru faptul că nu vorbeau limba rusă. Faptul că acest om a intrat în România fără să fie aşteptat în vama românească de un autobuz de mascaţi ai Serviciului Român de Informaţii, să fie pus în izolator timp de 24 de ore, timp în care o instanţă de judecată să îl declare indezirabil pe teritoriul României şi apoi să îl trimită înapoi în Transnistria, de unde fugise cu vreo 50 de milioane de euro, arată, fără îndoială, că România a pierdut războiul hibrid de la graniţa de Răsărit.

Cristian CobuzPublicat Vineri, 04 august 2017
15646
 | 9
 | 4
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Gigel
0
Vrăjeli! Singurul lucru important care a rămas din această afacere este ca avionul rusnacului a fost întors din drum! Cum s-au poziționat diverse slugi și lingăi după incident este ne-esențial.
Publicat Sâmbătă, 05 august 2017
+Răspunde
Obuz
+1
S-a predat si asta !Nu de azi,de ieri.......
Publicat Vineri, 04 august 2017
+Răspunde
Dragos
+3
Alo...! Esti sigur ca rusii au doborat avionul ala!? Pe ce te bazezi? In general tot ce vine de peste Prut miroase bine a intoxicare... De unde stiu ca matale nu faci la fel!? Chiar ne crezi prosti pe toti....
Publicat Vineri, 04 august 2017
+Răspunde
cosmin
+2
Ce interesant.....
Publicat Vineri, 04 august 2017
+Răspunde
Recomandate
Frenezie nejustificată
Publicat acum 21 ore şi 28 minute
Ne plângem de lipsuri, dar aruncăm mâncarea
Publicat acum 14 ore şi 54 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ioan Vieru

Poliția rutieră se află de mulți ani în derivă printr-un management tot mai defectuos. Scandalurile din ultimii ani arată nu numai lipsa de profesionalism a poliției, ci funcționarea acestei instituții plătită de la bugetul public printr-o mentalitate a fostei miliții comuniste.

Ioan VieruPublicat Joi, 17 august 2017