IAŞI: USL şi-a adjudecat cele 17 mandate de parlamentar

USL şi-a adjudecat toate cele 17 mandate de parlamentar din judeţul Iaşi cu procente cuprinde între 56 şi 71, potrivit rezultatelor finale date publicităţii, luni, de Biroul Electoral Judeţean Iaşi.

Potrivit sursei citate, la Camera Deputaţilor, USL a obţinut 63,06% (158.515 voturi), ARD 15,35% (38.581 voturi), iar PPDD 15,06 % (37.875 voturi).

La Senat, rezultatele sunt, de asemenea, în favoarea USL – 66,49% (166.449 voturi), în timp ce ARD şi PPDD şi-au disputat ultimele două locuri pe podium cu 15,83% (39.642 voturi) şi, respectiv, 15,65% (39.184 voturi).

Statisticile arată că PPDD a obţinut un scor superior celui înregistrat de ARD în opt din 12 colegii la Camera Deputaţilor şi în două dintre cele cinci la Senat.

Iaşii vor fi reprezentaţi de 17 parlamentari ai USL (opt liberali şi nouă social-democraţi) şi, cel mai probabil, de încă doi deputaţi, Camelia Bogdănici (ARD) şi Viorel Blăjuţ (PPDD), cărora le va fi atribuit câte un mandat la etapa de redistribuire judeţeană.

 
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.