ÎCCJ a anunţat când dezbate cererea ANI privind data judecării lui Iohannis

Înalta Curte de Casație și Justiție va dezbate luni, 27 octombrie, cererea Agenției Naționale de Integritate de judecare mai devreme a dosarului privind incompatibilitatea președintelui PNL Klaus Iohannis.

Stabilită pentru data de 18 noiembrie, ANI a solicitat să judece mai repede dosarul, pe motiv că acesta a fost fixat după al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale.

În aprilie 2013, Iohannis a fost declarat în stare de incompatibilitate de ANI, deoarece deține simultan funcția de primar al Sibiului și reprezentant al municipalității în Adunarea Generală a Acționarilor de la SC Apă Canal SA și SC Piețe SA, dar Curtea de Apel Alba-Iulia i-a dat câştig de cauză primarului Sibiului. ANI a contestat însă decizia la Înalta Curte abia anul acesta, cu puțin timp înainte de începerea campaniei electorale pentru prezidențiale.

Pe 30 septembrie, ICCJ a admis în principiu judecarea recursului declarat de ANI la decizia Curţii.

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, pe 29 septembrie, cu o zi înainte ca ICCJ să îi admită, în principiu, recursul, că va candida la prezidenţiale indiferent de ceea ce se va întâmpla la instanţa supremă.

„Pot să vă spun că voi candida indiferent ce o să se întâmple. Candidatura mea este depusă, este definitivă şi voi fi pe buletinul de vot. Nu pornesc de la premisa că mâine se va întâmpla ceva deosebit la ICCJ”, declara Iohannis, la Adevărul Live.

Klaus Iohannis a ţinut să precizeze că el porneşte de la premisa că va câştiga procesul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.