Igor Dodon recită din Eminescu, cu dedicație

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a recitat în fața presei poezia „Criticilor mei” semnată de Mihai Eminescu, la bustul marelui poet.

Dodon a mers împreună cu consilierii prezidențiali la bustul poetului pentru a depune flori.

”Am depus astăzi flori la bustul poetului Mihai Eminescu și eu cred că noi trebuie să ne mîndrim cu toții că avem așa personalități în istoria noastră și în istoria poporului nostru. S-a scris și s-a spus enorm de mult despre Eminescu, nu e cazul să repet lucruri cunoscute, vreau doar să subliniez că opera lui trebuie transmisă din generație în generație așa cum transmitem credința noastră creștină, pentru că și creația literară a lui Mihai Eminescu ne-a modelat și ne reprezintă în foarte mare măsură.
Poezia care, în opinia mea, reflectă cel mai mai bine situaţia în care se află ţara noastră este ”Criticilor mei” și le-o adresez criticilor mei”, a spus Igor Dodon, citat de site-ul Președinției moldovene.

Dodon a menţionat expres următoarele versuri din poezia citată: ”Multe flori sunt, dar puţine/ Rod în lume o să poarte,/ Toate bat la poarta vieţii,/ Dar se scutur multe moarte.// E uşor a scrie versuri/ Când nimic nu ai a spune,/ Înşirând cuvinte goale/ Ce din coadă au să sune”.

Președintele a scris pe pagina sa de Facebook că „în viitorul apropiat va iniția unele proiecte culturale, care să aducă mai aproape de noi toți creațiile artistice din trecut și contemporane”.

„Cu prilejul aniversării de azi, vreau să vă anunț că în viitorul apropiat voi iniția unele proiecte culturale, care să aducă mai aproape de noi toți creațiile artistice din trecut și contemporane. Voi fi un președinte care va sprijini proiectele culturale și educative, nu doar prin declarații și încurajări, ci și prin fapte”, a susținut Dodon.

Publicația „Ziarul de Gardă” relateză că înaintea apariției lui Dodon prin parc și pe toată perioada aflării acestuia în zonă, intrările în parc au fost blocate de grupuri de polițiști și bărbați îmbrăcați în civil, reprezentați ai sistemului de securitate. Cetățenii de rând nu au fost admiși pe Aleea Clasicilor, decât după plecarea lui Igor Dodon, conform sursei citate.

Video

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8515 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.