IGPR, anunț important pentru cei care aduc mașini din Germania

Cei care achiziționează autoturisme din Germania, destinate circulației pe drumurile publice din România, trebuie să solicite autorităților germane plăcuțe cu numere de înmatriculare de export, precizează IGPR într-un comunicat transmis miercuri.

„În cazul achiziționării de autovehicule din Republica Federală Germania, destinate a circula pe drumurile publice din România, trebuie solicitate autorităților competente germane plăcuțe cu numere de înmatriculare de export (plăcuțe cu numere de înmatriculare cu caractere de culoare neagră, în care perioada de validitate este înscrisă în partea din dreapta, pe fond roșu)”, se arată în comunicatul citat.

IGPR menționează că autoritățile competente germane au informat partea română că, începând cu data de 1 aprilie 2015, au decis completarea legislației proprii, prin introducerea unei noi prevederi referitoare la noile condiții de atribuire a numerelor de înmatriculare pe termen scurt și noul tip de certificat de înmatriculare eliberat pentru acestea.

Potrivit reglementărilor, nu s-a modificat regimul juridic al acestui tip de înmatriculare, menținând valabilitatea numai pe teritoriul statului german, rămânând în vigoare prevederile care reglementează modalitatea în care un vehicul poate fi condus definitiv în altă țară, respectiv prin atribuirea unui număr de înmatriculare de export și eliberarea unui certificat de admitere în circulație internațională, conform Poliției Române.

„În lipsa unui acord încheiat de statul german cu România de recunoaștere a acestui tip de înmatriculare temporară, conducerea unui vehicul care nu are drept de circulație pe teritoriul statului român constituie infracțiune și se pedepsește conform prevederilor art. 334 alin. (4) din Codul penal — punerea în circulație sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat”, avertizează IGPR.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.