IKEA Băneasa retrage de pe piaţă leagănul pentru copii Gunggung

Retailerul suedez IKEA retrage de pe piaţă leagănul pentru copii Gunggung, care a fost vândut şi în România, la magazinul din Zona Comercială Băneasa.

Potrivit unui comunicat al retailerului se arată că s-a observat riscul ca sistemul de suspendare să se desprindă de structura de suport.

„Magazinul IKEA din Zona Comercială Băneasa le recomandă clienţilor care au achiziţionat leagănul pentru copii Gunggung să nu îl mai folosească şi îi invită să îl returneze în magazin, unde vor primi înapoi suma integrală plătită pe produs. În urma utilizării leagănelor pentru copii Gunggung, s-a observat riscul ca sistemul de suspendare să se desprindă de structura de suport”, se arată în comunicatul IKEA.

Cliențilo care aduc înapoi leagănul de copii li se va înapoia integral suma plătită la achiziţionare.

Leagănul pentru copii Gunggung a fost pus în vânzare în majoritatea magazinelor IKEA din lume, începând cu 1 aprilie 2014, şi a fost vândut în 22.907 exemplare. Magazinul IKEA din Bucureşti a vândut 57 de bucăţi începând cu 10 martie 2014. Un leagăn pentru copii Gunggung costă 79,99 lei. „Nu am primit nicio sesizare de la clienţi”, au spus reprezentanţii magazinului.

„Compania IKEA dezvoltă produse care stimulează creativitatea copiilor şi nevoia lor firească de joacă. Cei mici nu au grija siguranţei atunci când se joacă, de aceea noi trebuie să fim atenţi la acest lucru. (…) chiar dacă fiecare produs este testat înainte de vânzare, conform tuturor standardelor şi legislaţiei în vigoare, pot apărea incidente. Retragem de pe piaţă leagănele Gunggung, pentru a evita orice risc”, a declarat Cindy Andersen, Business Area Manager pentru produsele pentru copii, citată de ediţia electronică a Mediafax.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.