Ilie Sârbu se retrage din politică

UPDATE Senatorul Ilie Sârbu, socrul premierului Ponta, a anunțat că va demisiona atât din PSD, cât şi din Parlament, fiind susținut de partid să preia o funcţie de vicepreşedinte al Curţii de Conturi.

„La un moment dat, toţi trebuie să ne retragem, ştiţi cum e viaţa. Întotdeauna în politică se succed generaţiile şi am apreciat că este un moment în care pot să fac mai mult în altă parte (…) Săptămâna viitoare se va face concret propunerea. Funcția nu îmi va permite să mai fiu membru (al PSD și al Senatului — n.r.). Îmi voi da demisia din tot”, a spus Ilie Sârbu, după şedinţa grupului PSD din Senat.

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a anunțat duminică seara că Sârbu va avea atât de susținerea sa, cât și a partidului, pentru a ocupa funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi, la Autoritatea de Audit, precizând că decizia i-a aparţinut socrului premierului, care vrea să renunţe la politică.

„Îi mulțumesc domnului Ilie Sârbu pentru modul cum a gestionat poziția de lider de grup. A contat foarte mult pentru partid. A fost un sprijin serios pentru Guvern. Este un om cu experiență politică, cu multă substanță, un om de anvergură, un om cu foarte multă pricepere, drept pentru care i-am anunțat pe colegii mei din grup și o spun și public că va avea susținerea mea și a partidului pentru a ocupa un post de vicepreședinte la Curtea de Conturi, la Autoritatea de Audit, pentru că PSD nu își permite să propună într-o funcție oameni care nu au experiență sau de care nu suntem siguri că își pot gestiona cum trebuie responsabilitățile funcției. Or Ilie Sârbu este un om în care eu am foarte multă încredere și care poate gestiona o funcție de o asemenea importanță”, a spus Dragnea, duminică, la finalul ședinței conducerii PSD cu senatorii.

„Mi-a spus că ar vrea să îşi încheie cariera politică în acest fel, ar vrea să meargă la Curtea de Conturi. A fost decizia dumnealui, dincolo de toate zvonurile care au ieşit pe surse, decizie pe care eu i-am spus-o şi personal şi public că o susţin”, a mai spus liderul interimar al PSD.

Votul pentru numirea lui Sârbu la Curtea de Conturi ar urma să aibă loc peste două săptămâni.

Ilie Sârbu s-a retras duminică seara de la conducerea grupului senatorilor PSD.

Senatorii PSD l-au ales duminică seara ca lider al grupului lor de la Senat, în locul lui Ilie Sârbu, pe Mihai Fifor, care fusese propus ministru al Transporturilor de către premier în această vară.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.