Imagine impresionantă de la inundații

Cel puțin 47 de oameni au murit după ce precipitaţiile abundente din ultimele zile au provocat viituri şi alunecări de teren în special în câmpiile sudice şi dealurile estice din Nepal, transmite DPA, citată de News.ro.

De asemenea, alunecările de teren au provocat daune însemnate în sute de oraşe şi sate din Nepal.

Ministrul de Interne a anunţat că 20 de persoane au fost rănite şi alte câteva mii şi-au pierdut locuinţele în urma ploilor dezastruoase, aduse de musonul din Oceanul Indian.

Alte 36 de persoane rămân dispărute în cele 23 de districte din câmpiile sudice dens populate ale Nepalului, care se învecinează cu India.

Kathmandu a cerut autorităţilor indiene să deschidă barajele de pe două râuri, tocmai pentru a permite evacuarea apei în India.

Aproximativ 8.000 de poliţişti şi soldaţi au fost desfăşuraţi în zonele afectate de inundaţiile din Nepal.

De asemenea, mai multe poduri s-au prăbuşit şi străzile au fost blocate de alunecări de teren şi de inundaţii, izolând mii de turişti în anumite provincii din Nepal. Țara s-a dovedit predispusă şi vulnerabilă în faţa dezastrelor naturale, după ce 9.000 de persoane şi-au pierdut viaţa în cutremurul puternic, care a zguduit în urmă cu doi ani ţara din zona munţilor Himalaya.

Ploile musonice durează din iunie şi până în septembrie, fiind importante pentru o ţară dependentă de agricultură, dar provoacă anual prăpăd în Nepal.

Autorităţile locale au deschis adăposturi temporare pentru sinistraţi în şcoli şi instituţii publice.

Bilanţul a urcat la 47 de morţi în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren din Nepal

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.