Imaginea Melaniei Trump pe coperta Vanity Fair Mexic, subiect de controversă

Coperta revistei Vanity Fair din Mexic din această lună a afișat-o pe Melania Trump ținând o furculiță deasupra unui bol plin cu bijuterii. O imagine discordantă cu țara în care aproape jumătate din populație se confruntă cu sărăcia. Revista a reușit să stârnească un val de nemulțumiri printre cititorii din întreaga lume, după ce a ales-o pe Melania Trump pentru coperta numărului din februarie. Apariția a avut loc la scurt timp după ce soțul ei, actualul președinte al Statelor Unite, a semnat un ordin executiv care dă undă verde construirii zidului de la granița dintre Mexic și SUA, relatează The Telegraph.

Postarea a stârnit în mediul online numeroase comentarii peiorative: „Cea mai proastă coordonare din istoria editorială“ și „totală lipsă de finețe“ au fost câteva dintre acestea. În replică, Vanity Fair Mexic a transmis un comunicat în care a precizat că se distanțează de „mesajele ofensatoare“ apărute pe platformele de socializare. Pe rețeaua Twitter, reprezentanții revistei au revenit cu un răspuns: „Nu, aceasta nu este o poveste lingușitoare. Vă invităm să citiți avanpremiera reportajului despre Melania Trump“. La finalul lunii decembrie 2016, Donald Trump a criticat revista Vanity Fair Mexic, numind-o „publicație moartă“, după ce editorii l-au criticat adesea în articole în timpul campaniei electorale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.