Imaginea zilei: Adrian Năstase cu barbă

Adrian Năstase a oferit miercuri imaginea zilei, apărând cu barbă la Judecătoria Sectorului 4.

Recunoscut pentru imaginea sa îngrijită în vremea în care a deţinut funcţiile de ministru de externe, preşedinte al Camerei Deputaţilor sau premier, Adrian Năstase a anunţat la începutul acestui an că, în semn de protest pentru încarcerarea sa, nu se va mai bărbieri.

Miercuri a fost întâia oară când fostul premier a apărut în public nebărbierit. Imaginile au fost surprinse de cameramanii televiziunilor prezenţi în faţa Judecătoriei Sectorului 4, unde se judecă cererea de eliberare condiţionată făcută de Adrian Năstase.

Pe 3 iulie, Comisia de liberare condiționată de la Penitenciarul Jilava a dat aviz favorabil solicitării lui Năstase de eliberare condiționată, iar dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Sectorului 4.

În 24 iunie, Curtea de Apel Bucureşti a decis, după contopirea condamnărilor primite de fostul premier în dosarele „Zambaccian” şi „Trofeul calităţii”, să adauge un spor de şase luni la pedeapsa de patru ani pe care o execută Năstase.

Adrian Năstase a fost condamnat la începutul acestui an în dosarul „Zambaccian” la patru ani de închisoare cu executare pentru luare de mită și trei ani pentru șantaj . Anterior, el a fost condamnat pe 20 iunie 2012 la doi ani de închisoare în dosarul „Trofeul calității”, din care a efectuat opt luni de detenție, fiind eliberat condiționat.construcții” cu scopul strângerii unor sume de bani destinate campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, la care urma să participe.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.