Imagini surprinse de camerele de supraveghere în Marea Britanie, difuzate în Rusia

Imagini înregistrate de sute de camere web în locuinţe, companii şi locuri publice din Marea Britanie sunt difuzate live pe un site rusesc, acestea fiind vizate de hackeri pentru că proprietarii nu au schimbat parolele iniţiale, au avertizat joi autorităţile britanice, transmite MEDIAFAX.

Numeroase familii britanice sunt spionate online prin intermediul proriilor camere de securitate. Daily Mail a avut acces la un site rusesc care prezintă scene preluate de la 600 de camere de supraveghere instalate în case, grădini, birouri, magazine, săli de sport şi restaurante din Marea Britanie. Printre cele mai şocante imagini sunt cele care prezintă bebeluşi care dorm în camerele lor, potrivit cotidianului britanic. De asemenea, site-ul preia imagini înregistrate de mii de camere din alte ţări.

Camerele sunt adesea conectate la Internet pentru ca proprietarii caselor să poată verifica ce se întâmplă acasă atunci când sunt plecaţi. Pe lângă difuzarea imaginilor din casele oamenilor, site-ul arată şi adresele acestora, publicând longitudinea şi latitudinea, precum şi codul poştal. Aceste informaţii ar putea fi exploatate de hoţi, pentru a pătrunde în locuinţe în momentul în care ştiu că nu se află nimeni înăuntru.

Biroul Comisarului pentru Informaţii (ICO), autoritatea britanică de reglementare în domeniul protecţiei datelor, i-a avertizat pe utilizatori să schimbe parolele iniţiale ale camerelor de supraveghere sau să le deconecteze de la Internet.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.