Imigranţi sirieni, depistaţi de poliţiştii de frontieră constănţeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat 25 cetăţeni sirieni – 21 de adulţi şi 4 copii – care au încercat să intre ilegal în ţară din Bulgaria. Migranţii au fost ajutaţi de trei călăuze bulgare care ar fi trebuit să îi transporte până la Bucureşti.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, vineri, în jurul orei 14.00, o patrulă a Poliţiei de Frontieră a observat două autoturisme de teren care au trecut ilegal peste frontiera de stat din Bulgaria în România şi a fost declanşată o acţiune operativă, poliţiştii de frontieră de la Negru Vodă şi de la Sectorul PF Băneasa, sprijiniţi de cei de la sediul Gărzii de Coastă, monitorizând traseul autoturismelor.

Cele două maşini, înmatriculate în Bulgaria, au fost identificate şi blocate în pădurea din apropierea localităţii de frontieră Dumbrăveni din judeţul Constanţa, iar şoferii şi pasagerii acestora au încercat să fugă, ascunzându-se în pădure.

La faţa locului au fost descoperite şi reţinute 25 de persoane, cetăţeni străini. Poliţiştii de frontieră au stabilit că grupul de persoane este format din cetăţeni sirieni – 21 de adulţi şi 4 copii, cu vârste cuprinse între 7 şi 50 de ani.

Pentru identificarea persoanelor care au transportat grupul de migranţi peste frontiera de stat, în jurul orei 18:00, în apropierea localităţii Dumbrăveni, poliţiştii de frontieră i-au identificat şi reţinut pe şoferii autoturismelor de teren, aceştia fiind cetăţeni bulgari, în vârstă de 36 şi 41 de ani, dar şi un alt cetăţean bulgar aflat la volanul unui autoturism Mercedes care avea rolul de antemergător, în vederea tranportării grupului de migranţi la Bucureşti.

Migranţii au spus că intenţionau să ajungă în Germania şi că au trecut ilegal frontiera din Bulgaria peste frontiera verde, cu ajutorul celor două autoturisme conduse de cei doi cetăţeni bulgari, care urmau să-i transporte până la Bucureşti.

Poliţiştii de frontieră, sub coordonarea unui procuror, fac cercetări în acest caz pentru infracţiunile de trecere frauduloasă a frontierei de stat în cazul cetăţenilor sirieni, respectiv pentru trafic de migranţi pentru cei trei cetăţeni bulgari.

De asemenea, autoturismele au fost confiscate. Călăuzele bulgare au fost reţinute, iar cetăţenii sirieni au fost predaţi autorităţilor bulgare conform protocolului româno-bulgar.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.