Imigranții din Ungaria: televiziunea publică nu trebuie să sensibilizeze populația

Pentru ca ungurii să nu fie sensibilizați excesiv de situația imigranților, premierul Viktor Orban ar fi cerut ca televiziunea publică să adopte o noua linie editorială, scrie Le Figaro.

Întreaga presă europeană se confruntă cu dilema legată de publicarea imaginilor șocante, după descoperirea pe o plajă din Turcia a cadavrului unui copil de trei ani.

Potrivit unui jurnalist de la Europe1, televiziunea publică din Ungaria a primit din partea guvernului directiva de a nu difuza imagini cu copii în reportajele despre imigranți. În schimb, televiziunea ar fi fost sfătuita să adopte un limbaj critic la adresa imigranților. Oficial, deciza ar urmări protejarea copiilor. Însă o serie de jurnaliști de la televiziunea publică din Ungaria susțina că rațiunile guvernului țin de încercarea de a împiedica publicul să empatizeze cu imigranții. Spre exemplu, presa ungară nu a relatat despre o revoltă ce a avut loc în Gara Keleti din Budapesta și despre intervenția poliției, care a evacuat gara. Doar televiziunile străine prezente la Budapesta au prezentat știrea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.