Imperiul agricol al miliardarului Niculae, în insolvenţă

Tribunalul Teleorman a admis cererile a cinci companii de deschidere a procedurii de insolvenţă la societatea Interagro SRL Zimnicea, controlată de omul de afaceri Ioan Niculae, aflat în acest moment după gratii, după ce a fost condamnat în dosarul Mită la PSD.

“Admite cererile creditorilor SC TEHNOCHIM SRL, KOCH FERTILIZER TRADING SARL, SC WS CONSULT GROUP SRL, SC SOCEP SA CONSTANŢA, SC BAULAND INTERNATIONAL L & M SRL. Respinge ca neîntemeiată cererea formulată de creditorul VENETO BANCA SPA ITALIA MONTEBELLUNA. În temeiul art. 406 C.pr.civ., ia act de cererea de renunţare la
judecată formulată de SC WATCH & CATCH SECURITY SRL. În temeiul art. 72 din Legea nr. 85/2014 dispune deschiderea procedurii generale de insolvenţă împotriva debitoarei SC INTERAGRO SRL. În baza art. 73 raportat la art. 45 alin. 1 lit. d şi
art. 57 din legea insolvenţei desemnează administrator judiciar provizoriu pe CITR FILIALA BUCUREŞTI SPRL şi ZRP INSOLVENCY SPRL care vor îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 58 şi 53 alin.1 şi 2 din Legea nr. 85/2014, cu un onorariu de 3500
lei lunar, exclusiv TVA.”, se arată în decizia Tribunalului Teleorman, luată pe 2 februarie.

Interagro SRL Zimnicea are ca obiect de activitate agricultura. Compania a fost înfiinţată în 2001 într-o zonă favorizată, cu “scopul dezvoltării şi susţinerii ei”, se spune pe site-un grupului Interagro. La finele anului 2014, Interagro SRL avea 1490 de angajaţi, a înregistrat afaceri de aproape 1,6 miliarde de lei dar a raportat pierderi de 161 milioane de lei.

SC Interagro SRL deţine participaţii la:

• 50% din capitalul social al SC MULTIFRUCT SRL ce are ca obiect de activitate pomicultura;
• 55% din capitalul social al SC INTERGAZ SRL, a cărei activitate principală o reprezintă distribuţia şi furnizarea de gaze naturale;
• 100 % din capitalul social al SC INTERPIPE SRL Zimnicea a cărei activitate principală o reprezintă producerea de ţevi pentru transportul şi distribuţia gazelor şi a apei potabile, pentru protecţia cablurilor electrice şi pentru canalizare;
• 96.4 % din capitalul social al SC ROMATEST SA;
• 23.42 % din capitalul social al SC CEREAL COM SA a cărei activitate principală este agricultura;
• 80.02 % din capitalul social al SC CICALEX SA a cărei activitate principală este producţia, prelucrarea şi conservarea cărnii.

Ioan Niculae deţine în România aproape 55.000 de hectare de teren agricol, vii, livezi şi tutun. Cele mai mari suprafeţe sunt în judeţele Teleorman şi Giurgiu.
Conform clasamentelor, Niculae are o avere de 1,1 miliarde de dolari, iar grupul Interagro are aproape 100 de societăţi comerciale şi 12.000 de angajaţi.

Niculae îşi ispăşeşte o condamnare de doi ani şi şase luni pentru că a finanţat ilegal campania electoral a lui Mircea Geoană cu un milion de euro.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cosmin Pam Matei 4560 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.