×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 2 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Sâmbătă, 19 august 2017, 08:25
EUR (€)
+0.0067 ↗
4.5883 RON
USD ($)
-0.0038 ↘
3.9066 RON
• • •
Un document care anunţă un nou scandal
Implicarea principalei Fundaţii a lui George Soros în alegerile din 2014 din România

Deşi nu s-a încheiat activitatea Comisiei parlamentare pentru anchetarea alegerilor prezidenţiale din 2009, iată că se anunţă un nou scandal privind alegerile din 2014: implicarea Fundaţiei „Open Society Foundation”, patronată de George Soros, în alegerile din anul 2014 din România! Este vorba despre un document care a apărut încă de anul trecut în spaţiul public, care a fost ignorat pînă acum.

Exact acum un an, mai exact în 15 august 2016, site-ul „stiripesurse.ro”, sub semnătura Denisei Miron, a publicat articolul „LISTA misterioasă cu ONG-urile finanțate de Soros pentru 'manipularea alegerilor'/ Cine este sursa”, care făcea trimitere la o listă difuzată şi comentată în SUA, care avea antetul „Open Society Foundations” şi titlul „Open Society Initiative for Europe (OSIFE). List of EUROPEAN ELECTIONS 2014. PROJECTS”.

Iniţial, lista a apărut pe celebrul de-acum „DC Leaks”, site apărut în timpul campaniei pentru prezidenţialele din SUA, iar datele provin de la „Open Society Foundations”, cum spun cei de la „USA Newsflash”, sau de la hackerii ruşi, cum spun cei de la „Bloomberg TV” (https://www.bloomberg.com/news/articles/2016-08-11/russian-hackers-of-dnc-said-to-scoop-up-secrets-from-nato-soros).

CINE SÎNT BENEFICIARII FINANŢĂRILOR LUI SOROS PENTRU ALEGERILE DIN 2014 DIN ROMÂNIA?

Lista are 21 de pagini şi cuprinde zeci de organizaţii din diferite ţări din Europa care au primit finanţări în cadrul acestui proiect al lui George Soros în anul electoral 2014. Iată cum arată „capul” listei:

Deci este vorba despre un proiect pilot al „Open Society Foundations”, privind monitorizarea alegerilor din 2014 în Europa, inclusiv cele pentru Parlamentul European, în care unul dintre obiective este mobilizarea alegătorilor pentru participarea la înfăptuirea „democraţiei transnaţionale”.

Pe această listă găsim şi trei destinatari din România, aparţinînd unor ONG-uri cunoscute ca făcînd parte din armata de asociaţii finanţate de George Soros încă de la înfiinţare:

- OVIDIU VOICU, din partea „Fundaţiei pentru o societate deschisă”, cu suma de 91.500 dolari

- VICTORIA COJOCARIU, din partea „Fundaţiei pentru o societate deschisă”, cu suma de 41.250 dolari

- CRISTINEL BUZATU, din partea „APADOR-CH”, cu suma de 17.057 dolari:

După cum se vede, primii doi, Ovidiu Voicu şi Victoria Cojocariu, fac parte din „Fundaţia pentru o societate deschisă”, despre care chiar pe formularul de mai sus aflăm: „Foundation for an Open Society (formerly Soros Foundation Roamnia)”, adică „Fundaţia pentru o societate deschisă (anterior Fundaţia Soros România)”!

Chiar pe site-ul „Fundaţia pentru o societate deschisă” citim despre OVIDIU VOICU:

Absolvent al cursurilor universitare de știința calculatoarelor și științe politice, Ovidiu s-a alăturat echipei Fundației în anul 2000. A urmat cursurile școlii naționale de statistică organizată de FSR și s-a specializat în statistică socială, devenind coordonatorul programelor de cercetare ale Fundației, dintre care cele mai vizibile au fost seriile Barometrul Opiniei Publice și Studii Electorale Românești. Din 2012 este directorul Departamentului de Politici Publice al Fundației. Autor al mai multor articole și capitole în studii pe teme precum educație, implicare civică, migrație. Domenii preferate de lucru: democrație și alegeri; educație și resurse umane”.

În privinţa lui Ovidiu Voicu nu există deci un fel de îndoială că face parte din conducerea acestei Fundaţii care este succesoarea „Fundaţiei Soros România”. El a primit suma de 91.500 dolari pentru proiectul „Alegerile europene 2014: împotriva discursului urii”. Pe site-ul „Fundaţiei pentru o societate deschisă” a apărut în 25 martie 2014 un articol cu titlul „Fundaţiei pentru o societate deschisă lansează proiectul "Alegeri 2014: Împotriva discursului urii”, adică exact titlul anunţat în lista Fundaţiei Soros! Iată, deci, un prim argument că lista publicată de DC Leaks în SUA este reală!

Şi iată, de asemenea, ce aberaţii declară însuşi Ovidiu Voicu pentru a-şi justifica suma de 91.500 dolari de la Soros: „Ne așteptăm la continuarea degradării discursului politic, prin perpetuarea unor teme populare, dar îndreptate împotriva drepturilor fundamentale, mergând de la stigmatizarea unor grupuri sociale până la incitarea la ură și violență. Așa cum am văzut în ultimii ani, astfel de elemente se regăsesc de multe ori în discursul tuturor partidelor, indiferent de ideologie”! Unde a auzit oare acest Ovidiu Voicu asemenea enormităţi în discursul politic din România? Ce înseamnă „incitarea la ură şi stigmatizarea unor grupuri sociale în România”, ba chiar la toate partidele?

O explicaţie este chiar Nota de la sfîrşitul articolului citat: „Cu privire la schimbarea numelui și a statutului organizației anunțate tot astăzi, Gabriel Petrescu, Directorul executiv al Fundației pentru o societate deschisă, a spus: „Deși Fundația se desprinde oficial de fondatorul său, George Soros, devenind independentă, asemenea tuturor organizațiilor înființate de George Soros în Europa Centrală și de Est, membre ale rețelei Open Society Foundations, o echipă de 30 de oameni duce mai departe activitatea începută acum 24 de ani și promovează în continuare valorile societății deschise”. O „desprindere” cu 91.500 dolari în cont pentru un singur proiect care trebuie să constate o acuzaţie extrem de periculoasă pentru România!

VICTORIA COJOCARIU este coordonatoarea celui de-al doilea proiect finanţat de George Soros din această listă. Ea lucrează tot în cadrul „Fundaţiei pentru o societate deschisă”, fiind coordonatoarea programului Fondul de Urgență și a componenţei de cercetare în cadrul programului Migrație și Dezvoltare!

Şi despre proiectul Victoriei Cojocariu, tot pe site-ul fundaţiei, găsim un articol din 29 iulie 2014, la lansare, în care managera declară: „Fundația pentru o societate deschisă lansează astăzi un raport cuprinzând concluziile campaniei de mobilizare la vot la alegerile europarlamentare, campanie organizată în cadrul proiectului "Românii votează pentru Europa!". Nici un cuvînt despre banii primiţi de la George Soros pentru acest proiect!

În schimb, cu numai cîteva luni înainte de alegerile prezidenţiale din 2014, Victoria Cojocariu aduce în discuţie lipsa de interes a autorităţilor faţă de votul în străinătate: „Participarea românilor din străinătate la viața politică a țării este încă foarte limitată din cauza cadrului legal neadaptat realităților emigrației românești. Lipsa alternativei la votul tradițional corelată cu aparenta lipsă de interes a autorităților române față de această categorie de cetățeni”. Azi ştim ce rol a avut campania dintre cele două tururi de la Prezidenţiale, cînd votul din străinătate a decis cîştigătorul!

Poate că nu e lipsit de interes să precizăm că această „Fundaţie pentru o societate deschisă”, finanţată de George Soros, este coordonată de „Consiliul Fundaţiei”, care „este format din trei membri numiți pe viață, care au preluat prerogativele fondatorului Fundației: Andrei Pleșu, Levente Salat, Renate Weber. Fondatorul este, desigur, George Soros! Pentru cei care nu ştiu, adăugăm că Levente Salat a fost directorul filialei Cluj a Fundaţiei Soros încă din anul 1990!

CRISTINEL BUZATU este cel de-al treilea fericit al finanţării lui George Soros de pe lista din 2014, primind 17.057 dolari pentru un proiect ce viza atît alegerile pentru Parlamentul European, cît şi pentru alegerile prezidenţiale din 2014.

În cazul său, dependenţa de George Soros este şi mai evidentă decît la ceilalţi doi. A început încă din anul 2007, pe cînd era student la Iaşi şi a primit o bursă de la „Open Society Foundation”, cea mai importantă fundaţie a lui George Soros!

Între 2009-2010 a făcut un master la Universitatea Central- Europeană (Central European University), Budapesta, Ungaria, care nu este alta decît universitatea finanţată de George Soros, pe care Parlamentul din Ungaria aproape că a desfiinţat-o acum cîteva luni! Este cea în care a studiat şi Monica Macovei.

În perioada 2007-2015 a primit 4 burse de la George Soros: două în Ungaria, una în Marea Britanie şi una în SUA. Din 2011 pînă în prezent este Membru al clubului de dezbateri al Universității Central-Europene din Budapesta. Dar, pentru o mai bună cuoaştere, vă prezentăm prima pagină a CV-ului său, unde George Soros apare aproape la fiecare activitate din viaţa sa:

Finanţarea pe care Cristinel Buzatiu a primit-o în 2014 este pentru un proiect realizat pentru APADOR-CH, care este un binecunoscut ONG din reţeaua lui George Soros!

În SUA se vorbeşte din ce în ce mai mult despre implicarea ruşilor în campania electorală pentru Preşedinţia Americii. În România, implicarea lui George Soros în campaniile electorale a început să fie considerată o normalitate. Dacă tot avem o Comisie parlamentară care anchetează alegerile prezidenţiale din 2009, de ce nu şi-ar extinde ea curiozitatea şi pentru alegerile din 2014? Ar avea ce să cerceteze!

Ion SpânuPublicat Vineri, 28 iulie 2017
22388
 | 43
 | 81
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
SOROSH piere
+1
De la alegeri pleaca totul.....si totul se face cu bani pentru inrobirea popoarelor...ia sa scoatem banii din politica si media ...sa vedeti alewgeri adevarate democrate.....si candidatii proportional cu categoria sociala ,profesia sau minoritatea etnica...DEMOCRATIE PROPORTIONALA...
Publicat Duminică, 30 iulie 2017
+Răspunde
Bucy Nasecsu @ SOROSH piere
+2
Cea mai buna solutie este tragerea la sorti pentru un mandat unic. Sunt mult mai multe sanse sa gasim un gospodar ca lumea, si mai ales de o mie de ori mai bun decat tradatorii astia.
Publicat Duminică, 30 iulie 2017
+Răspunde
Julien
+8
Mai degraba propaganda lui Soros si a sustinatorilor lui nu a prea mai are succes. Lumea a inceput sa inteleaga ce hram poarta acesti proletcultisti, globalisti si internationalisti :))! Dovada ca si prin Ungaria se produce acelasi fenoment, ba, culmea chiar prin SUA. Ceea ce inseamna ca ceva adevar o fi in ce se spune despre ei. Toti sustinatorii aprigi de pe aici nu reusesc sa convinga. Sa ne uitam la ce s-a intamplat la alegerile din 2016! Campania organizatiilor si oamenilor lui Soros a avut un efect perfid: aa castigat PSD-ul usturator. Uneori stai sa te intrebi daca nu cumva toata aceasta zbatere pe banii multi ai mosneagului e una perversa. Creaza o reactie de respingere atat de virulenta incat lumea fuge de ei ca de mere padurete. Si iese ce a iesit in 2016 la alegeri. Penibila este reactia acestor apologeti ai mosului care isi dau vant fundului de pomana, plina de o aroganta imbecila, nerealizand ca de fapt ei sunt papagalii de serviciu.
Publicat Duminică, 30 iulie 2017
+Răspunde
Silviu @ Julien
0
„Julien” şi mai cine? Cioloş, cumva?! Şi care sunt „apologeţii”, „papagalii se serviciu”? Nici măcar o singură dovadă nu a fost produsă, nici măcar o singură legătură nu s-a făcut între Soroş şi protestele #rezist, dacă între altele ai insinuat sai te-ai referit şi la astea cumva. Toate argumentele invocate au fost „istorice”, situaţii de prin anii '90 sau începutul anilor 2000. Am avut posibilitatea să iau bursă Soroş în anii '90, erau afişele pe toţi pereţii universităţilor, trebuia doar să completezi formular şi să aplici, mă încadram la toate criteriile. Eram astăzi vreun director de fundaţie, ONG, deja cu n-şpe cursuri şi specializări, pe sponsorizări Soroş, ceva prin diplomaţie eventual, şef sau şefuleţ prin servicii, eventual consilier prezidenţial (cu toate astea mă refer la nişte exemple concrete....) M-aţi fi arătat cu degetul acum, m-aţi acuzat de „sorosit”, colaboraţionist, „trădător”, vândut, aservit etc. etc. Iar aşa, ce-am câştigat? Sunt artătat cu degetul că am fost un prost pentru că n-am profitat. Sunteţi nişte diversionişti subversivi, manipulatori perverşi.
Publicat Duminică, 30 iulie 2017
+Răspunde
George@Julien @ Julien
0
Rationament corect dar nu total. Tot la alegerile din 2016 s-au ales si USR-istii. Fara proiecte, fara personalitati reale, baietii si fetele astea s-au ales cu procente neverosimile. Poate ca serviciile stiu ceva ce nu ne spun si noua ? Normal asa ar fi dar mai stii....
Publicat Marţi, 01 august 2017
+Răspunde
Silviu
-7
Nu găsesc absolut nicio legătură, referinţă, asociere, logică, sens care poate să-l facă toată poliloghia asta de bursieri şi fundaţii şi venituri, în contextul alegerilor 2014. N-o să vă spună nici Mihalache, nici Ungureanu, nici Helvig, nici măcar Blaga şi Atanasiu şi care au mai fost acolo la sediu aproape 24 din 24, mai ales în turul doi, pe de-a'ntregul cum au fost câştigate alegerile acelea, pur şi simplu pentru că toţi la un loc nu ştiu. La fel cum n-o să aflaţi nici de la Baconschi, Opriş, Maior, Coldea, Oprea, cum au fost câştigate cele din 2009, tot la fel pentru că toţi la un loc nu ştiu. Iar Spânu a coborât mult sub orice limită a nesimţirii jurnalistice, dacă nu din toate punctele de vedere. O să aibă articolul ăsta pus pe vreo 10-20 grupuri Facebook, cu solicitări pt. explicaţii. Şi nu este vorba de merite sau orgolii, ci despre manipulare, denigrare, instigare, destabilizare.
Publicat Duminică, 30 iulie 2017
+Răspunde
Clotilde @ Silviu
0
Oameni buni, o paine pentru Silviu, please !.... Ai mancat rahat sorosist degeaba ! Tie ce sa-ti spun Silviule ? Ca au si fraierii/ prostii lor ?
Publicat Marţi, 01 august 2017
+Răspunde
SOBOLANU
+2
INTERESANT MAI TREBUIE SA L CITESC ODATA
Publicat Sâmbătă, 29 iulie 2017
+Răspunde
Bucy Nasecsu
+19
Am uitat: astia mai mult ca sigur, originea tradarii este congenitala.
Publicat Sâmbătă, 29 iulie 2017
+Răspunde
Suciu @ Bucy Nasecsu
+18
tradarea o au in gena de familie si de neam.
Publicat Sâmbătă, 29 iulie 2017
+Răspunde
Bucy Nasecsu
+17
Asa tineri si deja tradatori!
Publicat Sâmbătă, 29 iulie 2017
+Răspunde
Codrut
+26
Ar fi cazul sa avem si noi cativa Snowden ca sa intelegem mai clar cum au procedat globalistii cand au negociat soarta Romaniei cu verosii din Securitate si Armata...Deschiderea afacerilor cu capitalul uman ale Fundației miliardarului de bursa s-a bazat pe dorinta unora din spatele ceausestilor de a acapara putere, bani și alte beneficii, drept pentru care au fost capabili de orice pact cu Mefisto neoliberal. Accelerarea procesului de subjugare decizionala a Statului de către corporații din "lumea libera" s-a făcut sub "regimul" minutios pregatit Băsescu. Nu pot sa-l uit pe "istoricul Cioroianu" aflat in campania electorala 2004 cum isi termina orice dialog electoral cu expresia "Doamne ajuta!"...si Dzeu, cum constatam, i-a ajutat doar pe ei! In anii 90 s-a desfasurat marea recrutare de cadre, in special prin cele cateva centre universitare.Recrutatii erau specializati prin sectiile de"studii europene",pe la Bpesta,cei mai "valorosi" ajungeau la Londra,Washington. Odata "reeducati"au fost plasati masiv prin div onguri ati, ICR,redactii,posturi TV...Ceea ce a urmat am trait cu totii intr-o stare de indiferenta de spectatori opaci. Reteaua ideologica a noii "clase politice românești" a creat "Sistemul" in toate zonele decizionale si a condus RO catre o poziție periferică in Europa postcomunista, acolo unde isi doreau de fapt vectori de interese din elita globalistă... Cum o sa ne recastigam libertatea si demnitatea naționala, in acest mediu toxic al agendei globaliste, așa cum se întâmplă acum, este marea problema existentiala a acelor concetateni care inca mai spera! Chiar daca "Sarmisegetuza" a fost din nou ocupata, nu au murit toti DACII curajosi...
Publicat Sâmbătă, 29 iulie 2017
+Răspunde
Senior J
-17
Daca "propaganda" lor l-au ajutat pe Johannis sa recupereze,mai mult,sa puna inca un milion de voturi intre el si Ponta atunci bravo lor,acestor tineri.Indiferent cine te finanteaza mintea sclipitoare tot a ta este,nu ti-o da nimeni odata cu banii.Ponta cu Firea si asazisii copii vanduti plus alte variante n-au facut decat sa scarbeasca lumea facand sa vina la vot multi nehotarati care nu au votat neaparat ca le placea Johannis ci au dat un vot impotriva acelei forme rudimentare de probaganda slinoasa, vadimista.
Publicat Sâmbătă, 29 iulie 2017
+Răspunde
Eu
-6
Asa, si?
Publicat Sâmbătă, 29 iulie 2017
+Răspunde
La temelie!
-16
Ca au luat unii bani de la OSI, OSF etc. nu spune mare lucru, dl. Spanu. Abia daca ati citi cu atentie ce au produs de banii respectivi, devine interesant. Cam ce % "da la temelie" valorilor, traditiilor si identitatii colective ale romanilor. Caci asta e ratiunea de a da acei bani; nu numai in Romania, desigur.
Publicat Sâmbătă, 29 iulie 2017
+Răspunde
Recomandate
Filiera ucraineană a lui Hillary Clinton
Publicat acum 16 ore şi 44 minute
Ne plângem de lipsuri, dar aruncăm mâncarea
Publicat acum 14 ore şi 45 minute
Frenezie nejustificată
Publicat acum 21 ore şi 19 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ioan Vieru

Poliția rutieră se află de mulți ani în derivă printr-un management tot mai defectuos. Scandalurile din ultimii ani arată nu numai lipsa de profesionalism a poliției, ci funcționarea acestei instituții plătită de la bugetul public printr-o mentalitate a fostei miliții comuniste.

Ioan VieruPublicat Joi, 17 august 2017