„În 2011 nu am fost în stare să răspund clar ce viziune am pentru România”

Premierul Victor Ponta a relatat, marţi, că în 2011, la Londra, într-o întâlnire cu lordul Peter Mandelson a fost întrebat de două ori care e viziunea sa pentru România, Ponta recunoscând că nu a fost în stare să dea un răspuns clar şi mulţumitor.

„Am fost foarte bucuros, în 2011, cred, când am reuşit, împreună cu un coleg care astăzi nu e aici în sală, să avem la Londra o întâlnire de jumătate de oră cu Peter Mandelson. Am început să-i spun cât de tânăr, cât de multe lucruri vreau să fac. După câteva minute m-a oprit şi m-a întrebat «Care e vizunea voastră pentru România?». Şi recunosc că nu am fost în stare să dau un răspuns clar şi mulţumitor la o întrebare atât de simplă. Am început să o iau de la capăt, cu partidul, cu România, economia”, a spus Ponta, marţi, la o reuniunea desfăşurată la Bucureşti, unde a participat şi lordul Peter Mandelson.

„M-a întrebat încă o dată care este viziunea, care e proiectul pentru România. Iar am dat un răspuns complicat. Şi mi-a spus şi mie şi celui cu care eram: «Când aveţi un proiect clar pentru ţara voastră, veniţi să discutăm»”, a relatat în continuare Victor Ponta.

Acum, după trei ani, Mandelson l-a întrebat din nou despre un proiect pentru ţara sa, a dezvăluit premierul.

„Mi-a luat cam mult timp. Ne reîntâlnim după trei ani, şi întrebarea a fost aceeaşi: «Acum aveţi un proiect pentru România? Acum aveţi o viziune? Înţeleg: lupte politice, preşedintele Băsescu, alegeri, trec toate astea. Ce vreţi să faceţi cu ţara după ce câştigaţi alegerile, pentru că la nivelul ţărilor democratice începe să fie mai uşor să câştigi alegeri decât să ştii foarte clar ce vrei să faci după»”, a spus Ponta.

El a arătat că întâlnirea de la Bucureşti cu lordul Peter Mandelson îi oferă oportunitatea de a discuta despre ce se întâmplă cu România după ce trec alegerile europarlamentare şi prezidenţiale.

„Cred că în nouă ani şi jumătate am avut de toate în România, mai puţin o viziune pentru viitor. Am avut politică multă, proiecte foarte puţine, iar obligaţia fundamentală a mea, în afară de a câştiga bătălii politice de zi cu zi, e de a completa lipsa unui proiect pentru România”, a mai spus Ponta.

Lordul Peter Mandelson este membru al Partidului Laburist din Marea Britanie şi preşedintele organizaţiei internaţionale Policy Network.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.