În 2017, încarci smartphone-ul cu șapca

Dispozitivele mobile au început să devină din ce în ce mai eficiente în privința consumului de energie, dar chiar și cu ajutorul bateriilor portabile care pot ține până la două-trei zile, tot mai există momente când ne trezim fără baterie în mijlocul zilei.

Compania SolSol dorește să rezolve această problemă într-un mod cât se poate de practic, dar… ciudat. Aceasta a integrat panouri fotovoltaice pe cozorocul șepcilor și un cablu care coboară pentru a fi conectat la un dispozitiv pentru încărcare. Șapca se vinde cu prețul de 56 de dolari, dar acest model pare să fie mai degrabă dovada de care aveam nevoie că tehnologia funcționează, decât un produs complet viabil pentru majoritatea celor care îl utilizează. Momentan, panourile pot oferi doar 200 mAh pe oră pentru un smartphone obișnuit, care poate fi de ajuns pentru a scăpa dintr-o situație „critică“, dar nu destul pentru a putea fi folosit pentru încărcarea completă a telefonului mobil. De asemenea, cozorocul acestei șepci cântărește mult mai greu decât în cazul unuia normal, deci am putea spune că se pierd și câteva puncte la capitolul confort. Compania americană SolSol pregătește în prezent și noi modele de șepci cu panouri fotovoltaice, cu diferite înfățișări, și promite că lucrează la îmbunătățirea tehnologiei de încărcare, pentru a mări capacitatea de încărcare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.