În apărarea lui Tudose. Mihai Tudose

Obișnuită să privească doar la fața ingenuă a lui Băsescu, la spatele (ne)acoperit al lui Udrea, la zâmbetul gingaș al lui Gabriel Oprea ori la zulufii lui Becali, România se uită de câteva zile cu ochii bulbucați la Tudose – și nu-i vine să creadă.

Tocmai el prim-ministru! Și dă-i spectacol. Și ce spectacol al bășcăliei totale!

Cauzele revoltei și uluielii generalizate merită o subliniere aparte. De unde atâta revărsare de stupoare?

Apariția lui Mihai Tudose a pus în fața României televizionistico-politice și din catacombe o oglindă în care și-a descoperit chiar chipul ei – și nu-i vine să creadă.

Într-o singură zi, nefericitul parașutat în fruntea Guvernului României de Liviu Dragnea cu sprijinul lui Klaus Iohannis a dat contur clar, și din față și din spate, tuturor trăsăturilor ei.

Mihai Tudose aduce izbitor și cu SRI, și cu PSD, și cu președintele României, și cu „analiștii politici” care îl întorc și pe față și pe spate de dimineață până noapte.

Dintre toți, mă tem că SRI va avea a se privi cel mai lung în această oglindă.

Previzibil la capitolul competențe economice, Tudose are toate datele pentru a fi un demn urmaș al lui Gabriel Oprea pe linia „interesului național”.

Din tot „ficatul” lui, primul-ministru doctor la Academia SRI a început deja să dea proba întregii sale anverguri intelectuale, iar zilele acestea l-au găsit abia la linia de start.

Ce a gustat România atâția ani cu Gabriel Oprea, coordonatorul „doctorilor” de la SRI, are toate ingredientele unei povești continue de succes. Plinătatea operei desăvârșite de Serviciul Român de Informații abia acum va începe să se reverse, și nu oriunde, ci pe cel mai înalt scaun de la Palatul Victoria.

De n-ar fi fost, Mihai Tudose trebuia neapărat inventat. Nefericitul aterizat în fruntea Guvernului României oferă zilnic expresia cea mai clară a imposturii generalizate din societatea românească.

Tudose este brand național. Să ni-l apărăm până ne vindecăm.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Marieta Visan 267 Articole
Autor

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.