În ce județe a creat vremea probleme

Precipitațiile abundente din ultimele ore au creat probleme în mai multe zone. Douăzeci de case şi 66 de curţi din Olt, Dâmboviţa, Mehedinţi, Argeş, Vâlcea, Gorj, Ilfov şi Giurgiu au fost inundate în ultimele 24 de ore, iar echipajele Ministerului Afacerilor Interne (MAI) intervin în continuare în 25 de localităţi din sudul ţării, a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

”În ultimele 24 de ore, peste 1.200 de efective ale Ministerului Afacerilor Interne cu aproximativ 600 de mijloace au intervenit pentru limitarea efectelor meteo periculoase în 54 de localități din 12 județe. Apele au inundat 20 de locuințe din județele Olt, Mehedinți, Vâlcea și Giurgiu, și 66 de curți și grădini din Olt, Dâmbovița, Mehedinți, Argeș, Vâlcea, Gorj, Ilfov și Giurgiu. Se intervine în continuare în 25 de localități din județele Dâmbovița, Giurgiu, Olt, Teleorman, Argeș, Dolj, Vâlcea și Ilfov. La acest moment nu sunt localități izolate și nici persoane în pericol”, a spus Dajbog.

Conform sursei citate, în cursul nopții trecute o situație mai deosebită a fost în localitatea Băbeni, județul Vâlcea unde, digul canalului colector care traversează orașul s-a fisurat existând riscul de inundații, iar la fața locului au intervenit 50 de pompieri, polițiști, jandarmi și militari de la MApN și s-a acționat atât pentru consolidarea digului, cât și pentru pregătirea evacuării preventive a aproximativ 70 de persoane din locuințele situate în zona de risc. Nu s-a mai impus evacuarea a populației însă și se continuă lucrările la întărirea digului cu forțe ale ISU, ale MApN și din partea autorităților locale, a precizat purtătorul de cuvânt al MAI.

„O altă intervenție de îndepărtare a unei situații de risc pentru populație a avut loc noaptea trecută în zona localității Plosca din județul Teleorman, unde Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis realizarea unei breșe de scurgere sub calea ferată pe relația Alexandria – Roșiori de Vede, lucrare necesară pentru a evita inundarea a peste 50 de case din localitatea Plosca. În această dimineață terasamentul căii ferate a fost refăcut și circulația feroviară pe această rută a fost reluată. O altă zonă care rămâne în atenția autorităților este cea de pe DN67C Rânca – Novaci unde se acționează în continuare pentru deszăpezire între kilometrii 22 și 34. Aici în cursul nopții trecute în jurul orei 4, deplasarea unui microbuz care transporta 7 adulți și 2 copii dinspre stațiunea Rânca spre Novaci a fost facilitată de un plug care i-a deschis drumul înzăpezit. De asemenea, o persoană care necesita asistență medicală a fost transportată cu ajutorul unei șenilate la o ambulanță care a dus-o la spital. La această oră, mai sunt probleme pe trei drumuri județene. În Dolj, râul Teslui a inundat drumul județean 641 pe o porţiune de 75 de metri, circulaţia autoturismelor fiind deviată pe rute ocolitoare. Pe DJ 653, în comuna Schitu se circulă cu restricții, iar pe 644 A – comuna Morunclav, se circulă pe un singur sens”, a completat aceasta.

Cota de pericol pe râul Teleajen a fost depășită, sâmbătă, în zona comunei prahovene Râfov, autoritățile ridicând ziduri de nisip pentru izolarea localităților, în zonă fiind deja inundate un drum comunal, terenuri, izlazuri și părți de pădure.

Sâmbătă dimineață, în 20 de localități din județele Galați, Prahova, Vrancea, Bacău, Mehedinți și Vâlcea era întreruptă alimentarea cu energie electrică.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mia Tudose 1890 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.