În ceea ce priveşte liberalul pedelist Vlad Nistor, rămâne încă aşa cum am stabilit!

Tocmai cînd îl acuzasem pe Andrei Pleşu că l-a confundat pe Levinas cu Lévi-Strauss, iată că comis-o şi eu: l-am confundat pe deputatul PNL Vlad Nistor cu mai tinerelul Vlad Nistor de la ONG-ul ASUR! Au acelaşi nume, dar, din fericire, sînt două persoane diferite. Cu alte cuvinte, recunosc ruşinat că am greşit şi, ca atare, cer scuze.

Mai mult decît atît, apreciez umorul deputatului Vlad Nistor din articolul „Câteva considerente despre articolul publicat de către Ion Spânu”. Spre deosebire de atîţia alţi politicieni care stau cu supărarea sub braţ, Vlad Nistor ne-a oferit o lecţie de superbă detaşare, semnînd „Vlad Nistor, penibil deputat liberal şi fost distins profesor”, parafrazînd cu umor titlul articolului nostru în care făceam ruşinoasa confuzie.

Aşadar, facem cuvenita rectificare: Vlad Nistor, vicepreşedintele ASUR, este un domn din Cluj despre care am aflat că este „CoinFlux, Romanian Secular-Humanist Association (ASUR)” şi nu are nici o legătură cu deputatul liberal Gheorghe Vlad Nistor.

Dar, domnule profesor Vlad Nistor, referitor la celelalte chestiuni din articolul meu, daţi-mi voie, respectuos, să-mi păstrez opiniile! Şi, iată de ce. V-am preţuit prea mult înainte de a deveni deputat, ca să nu vă spun că acum, văzîndu-vă cum justificaţi căsnicia cu politicienii PDL, îmi este greu să evit cuvîntul „penibil”.

Şi asta pentru că nu au trecut decît cîţiva ani de cînd eram solidar cu dvs. cînd puneaţi la zid guvernul de tristă amintire, numit „Guvernul Boc”. Iar acum ce să fac atunci cînd vă descopăr fiind coleg de partid chiar cu Emil Boc? Şi asta n-ar fi tot, dar cum să nu fiu furios pe dvs. cînd vă văd la TV atacîndu-i pe foştii colegi din USL tocmai pentru ideile pe care recent le împărtăşeaţi alături de ei şi de mine? Mă refer, desigur, la ceea ce numeam împreună „să scăpăm ţara de ciuma regimului Băsescu”. Or, acum tocmai asistăm la revenirea acestui flagel şi dvs. ziceţi că e bine!

Drept să vă spun, sînteţi unul de la care aşteptam să-şi dea demisia din PNL sau chiar din Parlament atunci cînd s-a anunţat fuziunea dintre PNL şi PDL! Oricum, nu aveaţi nevoie, pentru bunăstarea dvs., de salariul de deputat, pentru că aveaţi cu ce să vă ocupaţi. N-aţi făcut-o şi, uite-aşa, m-aţi obligat să mă fac de rîs, confundîndu-vă cu acel Vlad Nistor de la ASUR-ul băsist!

În speranţa că-mi veţi ierta confuzia, vă asigur de toată peţuirea mea atunci cînd nu veţi mai fi coleg cu Emil Boc, Vasile Blaga sau Adriean Videanu!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.