„În Europa Centrală, există o putere din umbră care este legată de George Soros”

Candidata democrată la prezidenţialele din SUA a declarat în urmă cu o săptămână că Ungaria şi Polonia, ţări care nu vor să accepte cotele de imigranţi,”au decis că democratia este prea complicată” şi de aceea “doresc o conducere în stilul lui Putin”.

Premierul polonez Beata Szydlo a spus că vorbele lui Clinton sunt “nejustificate şi pur si simplu nedrepte”. “Cu tot respectul, Clinton a exagerat şi trebuie să-şi ceară scuze”, a spus ea. Liderul partidului de guvernare. Jaroslaw Kaczynski a spus: “Dacă cineva spune că în Polonia de azi nu e democraţie, atunci trebuie să facă un test medical”.

Premierul ungar Viktor Orban a ripostat şi a spus: “gura este a lui Clinton, vocea este a lui George Soros”. Orban s-a folosit de acest atac al lui Clinton pentru a vorbi despre milioanele de dolari donate de George Soros pentru campaniile soţilor Clinton. În actuala campanie, Hillary Clinton a primit din partea magnatului 13 milioane de dolari, mai mult decât a investit Soros în ultimele două campanii prezidenţiale.

“Dincolo de campania americană, remarcile despre Ungaria şi Polonia au o domensiune politică. Nu sunt scăpări accidentale. O parte dintre aceste remarci s-au înmulţit de când a început criza imigranţilor. Şi ştim cu toţii că în spatele liderilor Partidului Democrat trebuie să-l vedem pe George Soros”, a spus Orban.

“George Soros şi-a publicat cele şase puncte prin care susţine migraţia musulmanilor in Europa, prin care a anunţat că ar trebui să fie primiţi cel puţin un milion de musulmani în fiecare an, că trebuie să aibă parte de un drum sigur către Europa şi că Europa ar trebui să fie bucuroasă pentru această şansă şi că nu ar trebui să se apare. A spus că va costa mulţi bani, bani pe care îi va împrumuta. Deci aici, în Europa Centrală, există o putere din umbră care este legată de George Soros, el este unul dintre marii sponsori ai Partidului Democrat şi trebuie să spun că, deşi gura este a lui Clinton, vocea este a lui George Soros. Ungaria aflându-se unde se află din punct de vedere geografic vrea să-şi protejeze suveranitatea naţională şi securitatea, suntem o blocadă pentru acest plan sorosist din America.Nu-l vor pune în aplicare cât timp guvernul Ungariei va acţiona pentru interesul naţional”, a spus Orban.

Cu câteva săptămâni în urmă, premierul Orban a declarat că legea fundamentală a Ungariei interzice “islamizarea” ţării, obligând guvernul să “promoveze şi să salvgardeze moştenirea noastră, limba noastră unică şi cultura ungară”.

Joi, 26 mai, la câteva zile după aceste declaraţii dure ale premierului, şeful său de cabinet, Janos Lazar, cel mai puternic personaj politic al cabinetului Orban, a ţinut o conferinţă de presă în care l-a atacat tot pe Soros.

Legea restrictiva a presei din Ungaria a făcut ca publicaţiile care îşi mai permit să plătească preţul independenţei editoriale să fie critice la adresa cabinetului Orban. Este motivul pentru care guvernanţii obişnuiesc să apară în faţa jurnaliştilor cu informaţii din ce în ce mai şocante, în speranţa că vor reuşi să intre în paginile ziarelor.

De data aceasta, Janos Lazar a aruncat o bombă. El arată că există rapoarte ale serviciilor ungare despre activităţile lui Soros, că organismele specializate din Ungaria monitorizează activităţile magnatului. Imediat, presa ungară s-a întrebat care sunt motivele pentru care cetăţeanul Soros este monitorizat.

Lazar a declarat că Soros are o influenţă disproporţionată în Ungaria, prin ONG-urile pe care le finanţează. Lazar spune că Soros este în spatele opiniilor politice de stânga în privinţa imigranţilor. “Aşa lupta el pentru crezul său, iar noi luptăm pentru al nostru în felul nostru”, a spus Lazar. “Nu există organizaţii pro-imigranţi, organizaţii de opoziţie care să nu fie finanţate de Soros”, a declarat Lazar în dorinţa de a lovi intr-o opoziţie social-democrată cvasi-inexistentă la Budapesta. El a mai spus că se aşteaptă ca miliardarul să lanseze in curand un atac împotriva guvernului Orban, “care este considerat unul dintre cei mai importanţi rivali politici ai săi în Europa”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.