În pat cu doctoratul în manele

Lungmetrajul de debut al regizoarei Ivana Mladenovic, „Soldații. Poveste din Ferentari“, a fost selectat în competiții ale Reykjavik Film Festival și CPH PIX, evenimente care au debutat ieri.

Filmul a fost inclus în competiția „New Visions“ a celei de-a 14-a ediții a festivalului din Islanda, unde va fi prezentat pe 30 septembrie, 5 și 7 octombrie.

Juriul competiției „New Visions“ este format din scriitoarea islandeză Auður Ava Ólafsdóttir, Mark Rabinowitz, cofondator al Indiewire, și producătorul Sol Bondy.

CPH PIX, cel mai mare festival din Danemarca dedicat lungmetrajelor, ajuns la a noua ediție, a inclus „Soldații. Poveste din Ferentari“ în secțiunea „New Talent Grand PIX“. „Soldaţii. Poveste din Ferentari“ spune povestea lui Adi, un antropolog în vârstă de 40 de ani, părăsit de curând de iubita lui, care se mută în Ferentari pentru a documenta un doctorat despre manele. Acolo, îl întâlneşte pe Alberto, un rom sărac, fost puşcăriaş, care promite să îl ajute să cunoască cântăreţi. Destul de repede, cei doi încep o relaţie. Când banii se termină, amândoi se trezesc captivi într-un apartament în care se iubesc sincer şi se folosesc unul de altul.

Pelicula, o adaptare liberă după romanul cu acelaşi titlu, scris de Adrian Schiop şi publicat la editura Polirom, în 2013, îi are în rolurile principale pe Adrian Schiop şi Vasile Pavel Digudai.

„Soldații. Poveste din Ferentari“ a fost selectat și în competiția oficială a Festivalului de Film de la San Sebastián 2017, care se va încheia pe 30 septembrie. Filmul va fi lansat în cinematografele românești pe 2 februarie 2018.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Andrei Radulescu 226 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.