În PE se „muncește” la fel ca în Parlamentul României

Cea mai mare instituţie birocratică din lume este Parlamentul European, unde lucrează peste 7.000 de oameni. Numărul total al parlamentarilor europeni este de 750, restul fiind personal auxiliar. Bugetul Parlamentului European reprezintă o cincime din cheltuielile administrative totale ale instituțiilor UE. Imaginile de mai jos, surprinse în timpul şedinţelor, oglindesc risipa enormă de bani publici proveniţi de la toate ţările membre ale UE.

Fotografiile ne-au fost trimise de cititorul nostru Toma Blăşoiu, care ne-a atras atenţia că fiecare europarlamentar are o leafă de 12.000 euro, la care se adaugă o sumă forfetară de cîteva ori mai mare.
În aceste imagini, vedeţi ce fac aleşii popoarelor din Europa, de activitatea cărora depinde soarta a 475 de milioane de oameni: unii citesc Biblia, alţii se uită pe reviste porno şi cei mai mulţi moţăie în scaune sau dorm de-a binelea!

Presa din România i-a pus deseori la zid pe parlamentarii români surprinşi în astfel de ipostaze, propunînd tăierea din indemnizaţii sau sancţionarea disciplinară a celor care dorm sau absentează de la şedinţe. De asemenea, opinia publică a reacţionat extrem de dur la adresa acestor parlamentari, în acest fel explicîndu-se şi absenteismul de la vot, care creşte în fiecare an electoral. Iată însă că şi la Parlamentul European lucrurile stau cam la fel, după cum se vede în aceste poze.

Sediul central al Parlamentului European se află la Strasbourg, unde se desfăşoară cele patru şedinţe plenare în fiecare lună, însă se pot desfăşura şi sesiuni suplimentare la Bruxelles. Fiecare ţară are un număr de minimum 6 şi maximum 96 de europarlamentari, în funcţie de populaţia ţării respective. România are 32 de europarlamentari, însă la Parlamentul European lucrează cîteva sute de persoane din România, care sînt fie consilieri, şefi de cabinete, secretare sau au alte funcţii auxiliare în instituţia europeană.

Multe mijloace de presă, în special televiziuni şi site-uri minore de ştiri, primesc în fiecare an sume uriaşe pentru popularizarea activităţii Parlamentului European şi, din acest motiv, astfel de imagini ca acelea de mai sus nu pot fi văzute prea des în presă.
Cititorii noştri au acum un pretext pentru a fi ceva mai îngăduitori cu parlamentarii români surprinşi în ipostaze „somnoroase“ sau care înregistrează un număr mare de absenţe, căci, după cum se vede, la fel se întîmplă şi la case mari.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.