În plină vacanță, Dragnea a solicitat măsuri pentru buna desfăşurare a activităţii în şcoli

Vicepremierul Liviu Dragnea a uitat că este vacanță și i-a solicitat ministrului Pricopie să îl anunțe “dacă sunt probleme care pune sub semnul întrebării sau chiar blochează activitatea şcolară”.

Dragnea a convocat duminică comandamentul de urgență la Guvern, în contextul avertizărilor de ploi și inundații. Dintr-un exces de zel, vicepremierul a solicitat măsuri chiar acolo unde nu este cazul.

„Pentru faptul că domnul ministru Pricopie este prezent aici, ministrul Educaţiei, vă rog, domnule ministru, ca în cazul în care în noaptea asta sau mâine apare un efect nedorit, la o unitate şcolară, grădiniţă, şcoală sau o altă unitate şcolară, care pune sub semnul întrebării sau chiar blochează activitatea şcolară, vă rog să ne informaţi imediat, ca să putem acţiona, să remediem în timp foarte scurt pentru ca… Da, e, de fapt, vacanţă?! Nu ştiam de ce aţi venit aici…”, s-a arătat nelămurit vicepremierul Liviu Dragnea, potrivit Mediafax.

Vicepremierul a spus totuşi că, în eventualitatea în care şcolile sunt afectate, autorităţile trebuie anunţate rapid, pentru ca acestea să fie reparate în timp pentru noul an şcolar.

Meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de ploi şi vijelii pentru Mehedinţi, Gorj şi Vâlcea, unde începând de duminică, ora 22.00, până luni, la ora 10.00, va ploua torenţial şi se vor cumula cantităţi de apă de 50-70 de litri pe metru pătrat şi izolat peste 80 de litri pe metru pătrat.

Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Ion Sandu, a spus la comandamentul de urgență de la Guvern că este foarte probabil să fie prelungit codul portocaliu de ploi, iar punctual precipitațiile ar putea depăși 100 de l/m2.
Județele Argeş, Olt, Dolj, Caraş-Severin, Timiş, Arad, Hunedoara şi unele zone din Alba şi Sibiu – vor fi sub avertizare cod galben, de duminică, ora 18.00, până marţi, la ora 09.00.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.