În școlile elvețiene au apărut câini care aduc liniște în clasă

În prezent 45 de cadre didactice din Elveția folosesc câini în timpul orelor de clasă, iar oamenii de știință confirmă efectul pozitiv al patrupedelor asupra elevilor, scrie 20minutes.ch, citat de Agerpres.

Când elevii de la școala privată Am Wald din Zurich sunt nesiguri în clasă, câinele Leo simte, vine la ei, se lasă mângâiat și pleacă atunci când elevului îi este mai bine. Din 2009, Nannette Bratteler, învățătoare și directoare a școlii, are doi noi ‘elevi’ în clasă: Nepomuk și Leo, ajutoare neprețuite pentru ea. A constatat că animalele liniștesc școlarii mai turbulenți și le dau încredere celor mai inhibați. ‘Oferă echilibru copiilor. În plus, câinii nu refuză pe nimeni și se comportă la fel cu toți, iar copiii simt acest lucru’, precizează Nannette Bratteler. ‘Când sunt puțin bolnavă, Nepomuk și Leo vin la mine și se răsfață. Îmi revin foarte repede’, spune Noemie, 11 ani, în Sudostschweiz.

Cercetători de la Universitatea din Zurich au realizat un studiu care arată impactul câinilor asupra concentrării elevilor, iar rezultatele sunt încurajatoare: școlarii sunt mai atenți și au o capacitate mai mare de memorare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.