În sfârşit o păruială electorală la televizor

Show de zile mari cu doi candidaţi de la sectorul 1. Nicuşor Dan făcut KO de Denise Rifai. Somniferul de la Realitatea TV. Nimic nou sub soare la Antena 3 şi RoTV.

Meci de “box” la B1 TV

După zile întregi de plictiseală, şi de ştiri de genul “primarul care câştigă doar cu votul nevestei” sau “primarul care câştigă din puşcărie” – nici un pic de imaginaţie, chestii de genul acesta s-au mai întâmplat şi în 2012, am asistat în sfârşit “live” la o păruială între candidaţi. La B1 Tv. Protagonişti, Laura Chiriac şi Alexandru Nazare. Acum o paranteză, când pui pe ecran “dezbatere electorală”, nu aduci un candidat de la Ploieşti şi altul de la Vereşti. Pui faţă în faţă candidaţi care se vor “bate” pentru acceaşi primărie. Şi aici, ăştia de la B1 au o bilă albă (nu din ălea rămase de la Turcescu). Amândoi combatanţii au fost de la sectorul 1. Acum, de unde a plecat scandalul. Laura Chiriac, care nu s-a învăţat minte după păţania de la Realitatea Tv, când a fost pusă la colţ de moderatoare, a venit bine pregătită, după aprofundarea “manualului de campanie” pe care l-a utilizat şi Victor Ponta în 2014.

Câteva “secvenţe” din păruială:

Laura Chiriac: Lista (de consilieri PNL – n.a.) este plină de fraţi, cumnaţi, prieteni ai consilierilor care sunt acum sub urmărire penală. Nu e un atac la adresa dlui Nazare. Dle Nazare, dvs v-aţi lăsat pe mâna acestei mafii..

Moderator: Aveţi dovezi…

Laura Chiriac: Aştept ca justiţia să-şi spună cuvântul. Domnu Nazare are două dosare legate de acuzaţii de mită electorală în două săptămâni. E un record la nivel naţional.

Alexandru Nazare: Retorica dvs este foarte frumoasă, sunteţi foarte antrenată ca şi moderator, dar să ştiţi că la primărie mergeţi fără prompter…Poliţia locală (a sectorului 1 – n.a.) a ţinut o bătrână de 78 de ani toată noaptea la sediul ei, ca să dea o declaraţie împotriva mea. Atât de disperaţi sunt cei din PSD care conduc din umbră poliţia locală şi dl Tudorache (candidatul PSD – n.a.) al cărui agent electoral sunteţi. Culoarea rochiei dvs este greşită. Trebuia să veniţi în roşu, pentru că îl reprezentaţi pe Dan Tudorache. Acuzaţiile dvs sunt un joc ieftin. De fapt faceţi jocurile PSD.

Laura Chiriac: Vă legaţi de nişte lucruri ieftine. Lăsaţi rochia mea. Ce treabă aveţi cu rochia mea?

Alexandru Nazare: Culoarea. Dvs sunteţi agentul PSD. De fapt dl Tudorache v-a propus să-i fiţi viceprimar

Laura Chiriac: E un atac ieftin! M-ați filat, m-ați spionat, dumneavoastră și partidul dumneavoastră.

Alexandru Nazare: Aveţi probe?

Laura Chiriac: Dar dvs aveţi probe că mi-a propus aşa ceva dl Tudorache?

Alexandru Nazare: Am văzut pe Hotnews. Asta a spus..

Laura Chiriac: Nu este concluzia unei discuţii dintre mine şi dl Tudorache. Nu m-am întâlnit niciodată cu dl Tudorache

Alexandru Nazare: Vedeţi de ce soldat disciplanat al partidului sunteţi. Păi PSD şi ALDE..

Laura Chiriac: Dvs, PNL sunteţi împreună cu PSD.

….

Laura Chiriac: Sunteţi un PDL-ist pur sânge. Aveţi această prezumţie de vinovăţie pe care o aruncau PDL-iştii împotriva ziariştilor.

Alexandru Nazare: Dna Chiriac, stăpâniţi foarte bine arta manipulării. dar această ipocrizie este ieftină.

Laura Chiariac: Dle, la PDL, comisionul era de 30%.

Moderator: Aveţi dovezi

Laura Chiriac: Am prieteni cărora li se cerea şpagă 30%.

Alexandru Nazare: Dna Chiriac, cât veți rezista tentaţiilor grupurilor de interese dacă nu aveți un venit de 6 luni?

Laura Chiriac: Eu nu am venit de 6 luni?

Alexandru Nazare: Aşa aţi spus la Realitatea Tv. Cât de pregătită sunteţi pentru a rezista unor astfel de tentaţii?

Laura Chiriac: Dl Nazare care este aruncat în această luptă ca interfața unor grupuri mafiote…

Moderator: aveţi dovezi?

Laura Chiriac: Asta e convingerea mea…

Laura Chiriac: Să vă spun ceva. Familia mea mă susţine şi mă încurajează. Economiile mele de jurnalist mă ajută să trăiesc şi să nu-mi murdăresc mâinile aşa cum faceţi dvs, sau cum face dl Tudorache. M-aţi spionat şi m-aţi urmărit în toată această campanie şi este mizerabil ce aţi făcut.

Alexandru Nazare: Cum puteţi spune aşa ceva. Cum pot eu face aşa ceva?

Cam aşa a fost discuţia aproape toată emisiunea. Programe, soluţii pentru primărie? Cam aproape un sfert din emisiune şi doar la insistenţele moderatorului. Nazare, da, parcă avea ceva, ceva, în cap, mai ales pe probleme de sănătate şi de şcoală. Dna Chiriac, doar scandal şi propagandă.

Nicuşor Dan făcut KO de Denise Rifai

Nicuşor Dan, un candidat cam bine umflat cu pompa, a păţit-o rău de tot la Realitatea TV: Iată cum a răspuns la Denis Rifai

Denise Rifai: Unde se află cea mai cunoscută fântână din București, fântâna Bucur?

Nicuşor Dan: Probabil aproape de biserica Bucur.

Denise Rifai: În Piața Obor se află.

Denise Rifai: Tramvaiul 101 nu mai circulă de doi ani. Știți de ce nu mai circulă?

Nicuşor Dan: Nu.

Denise Rifai: Tramvaiul 101, care leagă cartierul Rahova de sectorul 4, nu mai circulă de mai bine de doi ani. Știți de ce nu mai circulă? Sunt foarte nemulțumiți cetățenii bucureșteni care foloseau această linie de tramvai. Cu tramvaiul mergeți?

Nicuşor Dan: Se întâmplă să mai merg.

Denise Rifai: Știți că tramvaiele sunt numerotate de la 1 la 60. Tramvaiul 101 nu există.

Ei da. Dom’ Nicuşor vrea să salveze Bucureştiul şi pe bucureşteni, dar nu ştie ce şi cum e cu tramvaiele prin Bucureşti. Oare ce răspundea dacă îl întreba de traseele autobuzelor care circulă noaptea?

Nimic nou sub soare la Antenă şi RoTv

Vineri seara au fost dezbateri electorale şi la Antena 3 şi RoTV. La Antenă, un candidat, Daniel Barbu şi moderatorii. Tema discuţiei. Ca de obicei, ceva anti Băsescu, ceva anti Iohannis şi ceva cu nişte tablouri de patrimoniu ajunse în posesia nu ştiu cărui denunţător din dosrul Microsoft. Asta da dezbatere electorală. La RoTv a fost şi mai şi. Un candidat cică independent din Ploieşti, istoricul Cristian Troncotă şi un fost secretar de stat de-al PSD-ului. Ce s-a dezbătut? Despre Carmen Iohannis, despre ce „lecţie” i-a dat soţia premierului şi …am butonat mai departe. M-am întors la Realitatea, la o altă dezbatere. De această dată cu doi candidaţi dar cu Octavian Hoandră şi o fătucă moderatori. O alegere foarte inspirată. Pentru cei cu insomnii. Pentru că dl Hoandră este somniferul perfect.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Andreea Cristescu 134 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.