În stradă, pentru Ludovic Orban!

Din cauza gălăgiei din stradă, de la televiziunile de ştiri şi din Parlament, vocea şi-aşa slabă a Alinei Gorghiu nu a putut fi auzită. Nu s-a auzit reacţia pe care fosta preşedintă a PNL a avut-o după achitarea lui Ludovic Orban: „Orban achitat! Vedeţi de ce e necesar să discutăm deschis despre răspunderea magistraţilor?! De eficienţa inspecţiei judiciare?! E nevoie mai mult decât oricând să întărim justiţia din România, dar abuzurile trebuie diminuate prin modificări legislative şi dezbateri în Parlament!!!! Nu prin OUG-URI sau alte mijloace netransparente, cum face PSD, încercând să-şi spele belelele”.

Câteva informaţii pentru protestatarii care nu ştiu cine este Ludovic Orban şi ce a păţit acesta. Domnul Orban este unul dintre cei mai vechi liberali cu acte, iar la alegerile locale din 2016 şi-a manifestat intenţia de a candida la Primăria Capitalei. În luna aprilie, cu numai câteva săptămâni înainte de alegeri, DNA l-a plasat pe acesta sub control judiciar pentru că l-ar fi contactat pe omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, căruia i-a solicitat ajutor financiar pentru a-şi putea susţine campania electorală. Pus sub învinuire de procurorii anticorupţie, Ludovic Orban s-a retras din cursa pentru Primăria Capitalei şi a renunţat la funcţia de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor şi la cea de prim-vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a achitat pe domnul Orban de acuzaţiile care i-au fost aduse. Decizia nu este definitivă.

Cu Ludovic Orban candidat, poate altul ar fi fost rezultatul obţinut de PNL la alegerile din Capitală. Poate ar fi fost unul mai bun. Cum rezultatul alegerilor locale are o oarecare influenţă asupra rezultatului alegerilor generale, dacă domnul Orban ar fi candidat, este posibil ca liberalii să nu fi luat o bătaie atât de zdravănă la parlamentare, iar astăzi Parlamentul ar fi arătat altfel şi Guvernul ar fi avut o altă structură. Aşadar, tragerea lui Ludovic Orban pe linie moartă de către procurori a influenţat rezultatele alegerilor locale şi generale, iar cariera politică şi imaginea liberalului au fost făcute praf.

Dacă tot se iese în stradă pentru susţinerea statului de drept, poate n-ar fi rău să se militeze şi pentru susţinerea persoanelor care au de suferit din cauza unor decizii nedrepte ale statului de drept, şi pentru modificarea legilor, astfel încât magistraţii să răspundă pentru deciziile pe care le iau. Pentru a avea inspiraţie atunci când scriu pancartele cu mesaje în favoarea introducerii răspunderii magistraţilor, protestatarii ar putea să-şi imagineze că Ludovic Orban le este frate sau prieten.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 756 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.