Inadvertenţe la un evenimentul organizat la Templul Coral din Capitală

Cu ocazia unei sărbători evreiești organizată al Templul Coral din Capitală, premierul Victor Ponta a fost invitat de organizatori la pupitru, pentru a ţine un discurs, înaintea preşedintelui Klaus Iohannis, informează B1 TV.

În program era menţionat faptul că şeful statului va vorbi invitaţilor imediat după Patriarhul Daniel, dar locul la pupitru i-a fost luat de premier.

Organizatorii s-au grăbit să salveze ulterior situaţia.

”Îmi cer mii de scuze, au intervenit niște modificări în program, care nu ne fac cinste nouă când vorbim de decalog. Pentru a înlătura orice suparare îl rog frumos cu toate plecăciunile, pe excelența sa, Klaus Iohannis, să își exprime câteva gânduri pe această temă”, a spus Aurel Vainer, președintele Federației Comunităților Evreiești.

”Aceasta nu e o vizită de curtoazie, ci o vizită firească în sânul unor oameni pe care îi prețuiesc pentru încrederea cu care sprijină o Românie democratică, ferm atașată valorilor europene și euroatlantice. Sunt convins că o Romanie care încurajează diversitatea e o țară mai puternică și mai prosperă”, a spus șeful statului.

După discursul preşedintelui, organizatorii au recunoscut că nu îşi pot explica eroarea.

”Au fost niște inadvertențe în program. S-a convenit inițial ca primul să fie vorbitor preafericitul, al doilea președintele României. Între timp a apărut o informație că s-a schimbat programul și a fost un lucru neplăcut, mai cu seamă pentru mine”, a spus Wainer

La eveniment, şeful Executivului a subliniat că este obligaţia şi interesul statului român să sprijine cultele religioase din ţara noastră.

”Prezența înalților reprezentanți ai statului român ai cultelor religioase, reflectă doar modul în care arată societatea românească în 2015. O societate care recunoaște rolul fundamental al comunității evreiești în construirea noastră ca țară” , a afirmat Ponta.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.