Înălțimile Golan: Tiruri israeliene asupra pozițiilor siriene

Rebelii sirieni afiliați la Al-Qaida (Frontul Al-Nusara) au preluat controlul, miercuri, asupra punctului de trecere sirian către Înălțimile Golan ocupate de Israel.

Cel puțin 20 de militari sirieni si patru rebeli au murit în timpul confruntărilor, care au început miercuri dimineața. Schimbul de focuri a făcut victime și pe partea israeliană a frontierei, unde un ofițer a fost rănit ușor de un glonț rătăcit. Șase obuze mortier au lovit teritoriul israelian în cursul confruntărilor.

În replică, armata israeliană a lansat tiruri de artilerie asupra pozițiilor armatei siriene, pe care o consideră vinovată de lansarea proiectilelor către Înălțimile Golan. ”În replică la tirurle rătăcite venind din Siria, care au lovit Israelul astăzi și au ranit un ofițer al armatei, am lovit doua poziții ale armatei siriene”, se arată într-un comunicat.

Înălțimile Golan au fost ocupate în timpul Războiului de Șase Zile, în 1967, și apoi anexate, dar acest act nu a fost recunoscut de comunitatea internațională. Siria și Israelul nu au încheiat un tratat de pace și se află, strict tehnic, în stare de război.

În aceeași zonă, un tânăr israelian și-a pierdut viața în timpul unui atac venit din Siria, ceea ce a dus la lansarea unor lovituri aeriene din partea Israelului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.