Încă doi tineri care au legătură cu atentatul de la Manchester, arestaţi

Poliţia britanică a arestat încă două persoane în legătură cu atacul sinucigaş de luni, de la Manchester, ceea ce ridică numărul total al persoanelor reţinute la 13, relatează AFP, conform Bursa. Potrivit sursei citate, ultimii doi arestaţi, în raiduri ce au avut loc astăzi, au 20, respectiv 22 de ani.

Un bărbat de 44 de ani a fost arestat vineri la Manchester, „însă aceasta este o anchetă care evoluează rapid şi ţinem opţiunile deschise în această etapă”, se arată într-un comunicat al forţelor de ordine.

Dintre cele 13 persoane arestate, două au fost eliberate fără nicio acuzaţie, în timp ce 11 sunt încă interogate. Şeful diviziei de contraterorism din cadrul Poliţiei din Londra, Mark Rowley, a declarat, vineri, că o „mare parte a reţelei” aflată în spatele atacului de luni, de la Manchester, a fost arestată.Rowley nu a exclus, însă, noi reţineri.

Nivelul alertei teroriste a fost ridicat la maximum în ţară după atentatul revendicat de Statul Islamic, care a ameninţat cu alte atacuri. Gruparea jihadistă, care pierde teren în Siria şi Irak, şi-a multiplicat în ultimele luni atentatele în Europa, conform sursei citate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.