Încă un suspect reținut în cazul camionului morții

Un al cincilea suspect, un bulgar, a fost reținut de poliția ungară în noaptea de sâmbătă spre duminică în legătură cu cazul camionului găsit abandonat pe o autostradă din Austria în care au fost descoperite cadavrele a 71 de imigranți, a anunțat duminică poliția ungară, conform AFP.

Autorităţile investighează un „cetăţean bulgar, bărbat, suspectat că a comis infracţiunea de trafic de persoane”, a anunţat poliţia duminică, într-un comunicat.

Ceilalți patru suspecți, trei bulgari și un afgan, reținuți anterior în Ungaria în acest caz au compărut sâmbătă în fața tribunalului din Kecskemét (centrul Ungariei). Cei patru au primit mandate de arestare pentru 30 de zile.

Ei au fost aduşi de un convoi al poliţiei, cu cătuşe la mâini, la tribunal. Cei patru au fost acuzaţi de trafic de persoane în formă agravată. După audiere, la care publicul nu a avut acces, judecătorul Ferenc Bicskei a declarat presei că „perioada detenţiei preventive pentru cei patru suspecţi a fost extinsă până la 29 septembrie”.

El a adăugat că suspecţii au contestat decizia tribunalului, afirmând că nu au comis nicio infracţiune.

Purtătorul de cuvânt al procurorului din judeţul Bacs-Kiskun a declarat sâmbătă că suspecţii sunt implicaţi în transportul imigranţilor din Ungaria până în Austria, relatează MTI.

Imigranţii au intrat ilegal în Ungaria din Serbia şi au fost transportaţi de la Kecskemet până în Austria, a adăugat Gabor Schmidt.

Parchetul a argumentat că arestul preventiv este necesar deoarece suspecţii au conexiuni externe şi există riscul de a fugi.

Camionul în care se aflau cadavrele în descompunere ale celor 71 de imigranţi a fost găsit joi abandonat pe marginea unei autostrăzi din Austria, în apropierea frontierei cu Ungaria.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.