Încăierare cu vampiri și generali între ziariști

Așa-zisele dezvăluiri ale lui Dan Andronic au încins scandalul între acesta și alți ziariști pe internet. Andronic a sărit la gâtul HoNews și Digi 24 și al lui Cristian Tudor Popescu, pe care îl numește „vampirul de moguli”, după ce aceștia l-ar fi atacat.

„Pentru că tot s-a dat ordin de zi la U.M. Hotnews și U.M. Digi24 să fiu atacat, le promit pentru luni un episod legat de ofițerii acoperiți din presă… Cu o mențiune specială pentru C.T. Popescu, vampirul de moguli: Mai ține minte când era tovarăș cu Viorel Hrebenciuc la Adevărul? Să povestească și el. S-au certat, a fugit la Adrian Sârbu, a trecut și pe la SOV, a tot fugit din mogul în mogul până a ajuns la U.M. Digi. Din Penal în penal, totul de la 10.000 în sus…”, a scris Andronic pe Facebook.

În replică, ziaristul „Adevărul” Liviu Avram afirmă că Dan Andronic îi face „acoperiți” pe jurnaliștii „care nu înghit ca guguștiucii așa-zisele sale dezvăluiri” și îl întreabă pe patronul „Evenimentului Zilei” de natura și vechimea relației lui cu fostul general SRI Dan Gheorghe.

„Păi hai să vedem dacă lista n-ar trebui completată. Și apelăm tot la o cronologie, accesibilă din surse eminamente publice.

16 noiembrie 2011 – Dan Adronic devine patron la Evenimentul Zilei (dar, conform Pagina de Media, transferul acțiunilor va fi operat la Registrul Comerțului în martie 2013). La acea vreme, Andronic era deja director editorial al ziarului.

21 noiembrie 2011 – Moare un anume Dan Gheorghe, director general la Niro Impex SRL. Evenimentul Zilei publică știrea și biografia decedatului.

24 noiembrie 2011 – Dan Andronic trimite 2 (doi) ziariști veterani și experimentați să facă un reportaj de la funeraliile lui Dan Gheorghe, săvârșite în Bolintin Vale. Textul publicat este atât de laudativ, încât până și răposatul pare să fi roșit un pic.

Din biografia publicată de EvZ, aflăm că Dan Gheorghe a fost un general de Securitate, plimbat după Revoluție prin SIE, Doi și-un sfert, SRI etc. În 2003, a fost numit adjunct al directorului SIPA, de unde a plecat ca urmare a desființării serviciului, în 2005. S-a angajat imediat la Niro. Și acum întrebarea (insinuantă, așa cum îi place lui Dan Andronic): Dane, când ne spui și nouă ceva despre natura și vechimea relației tale cu generalul Dan Gheorge? Oare Arhiva SIPA o avea ceva de zis despre chestia asta?”, a scris Avram pe Facebook.

Replica lui Andronic a venit tot pe Facebook: „Pt Liviu Avram: răspunsul este DA!”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.