Încasările transportatorilor s-au redus cu 30%

Valoarea încasărilor obţinute de transportatori de la clienţii lor a scăzut cu circa 30% în luna ianuarie, un procent similar în ceea ce priveşte pierderile înregistrându-se şi în ceea ce priveşte prima săptămână din luna februarie, a declarat marţi, pentru Agerpres, Radu Dinescu, secretarul general al Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR).

‘Încasările s-au diminuat din cauza reducerii numărului de kilometri efectuaţi de transportatori, cu un procent de aproximativ 30% în luna ianuarie, şi cu 25% în prima săptămână din luna curentă. În acelaşi timp, există şi un consum de carburanţi aferent timpilor de staţionare din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Nu am înregistrat însă penalităţi de la clienţii noştri, deoarece la nivelul ţării există un cod portocaliu, iar ei se află în aceeaşi situaţie, multe firme neavând posibilitatea de a-şi transporta salariaţii la locul de muncă’, a spus Radu Dinescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.