Incendiu în Parcul Natural Văcăreşti

Pompierii intervin, sâmbătă, pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie izbucnit în Parcul Natural Văcăreşti, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti – Ilfov.

Update: Incendiul de vegetaţie din Delta Văcăreşti a fost stins, anunţă ISU Bucureşti Ilfov.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Bucureşti – Ilfov, Daniel Vasile, incendiul a izbucnit în Parcul Natural Văcăreşti, iar focul arde pe o suprafaţă de aproximativ 3.000 de metri pătraţi.

Pompierii acţionează pentru stingerea incendiului cu două autospeciale, existând mai multe focare, mai precizează reprezentantul ISU.

În luna aprilie, Parcul Naţional Văcăreşti a trecut, pentru o perioadă de zece ani, în administrarea Asociaţiei „Parcul Natural Văcăreşti”, care colaborează cu Primăria Capitalei.

”Atribuirea Parcului Natural Văcăreşti către un administrator este momentul care încheie întregul proces derulat de minister în ultimii 5 ani pentru declararea primului parc urban din România şi a celui mai mare din Europa Continentală. Practic, din acest moment poate începe elaborarea planului de management al ariei naturale protejate. Acest plan va veni inclusiv cu propuneri de amenajare a Parcului Natural pentru ca populaţia să se bucure de un spaţiu de recreere unic în România. Mă aştept ca Parcul Natural Văcăreşti să devină un reper turistic natural pentru întreaga ţară, dar şi pentru turiştii străini şi o resursă de spaţiu verde pe care fiecare dintre aceştia să o aprecieze”, declara ministrul Mediului de atunci, Graţiela Gavrilescu.

Parcul Natural Văcăreşti este una dintre cele mai largi şi biodiverse zone umede urbane din Europa, având o suprafaţă de 1.840.000 de metri pătraţi de spaţiu verde şi adăposteşte 97 de specii de păsări şi mamifere. Se află la patru kilometri de centrul Bucureştiului, fiind primul parc natural urban din România, iar organizaţiile de mediu estimează că poate primi, anual, până la un milion vizitatori anual.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.