Incendiu la Penitenciarul din Craiova

Un incendiu a izbucnit marți la Penitenciarul din Craiova în una din zonele de deținere.

Pompierii au intervenit pentru stingerea focului.

Din primele informații, autorul ar fi un condamnat la 20 de ani de închisoare pentru omor, care a dat foc celulei. Acesta a fost transportat cu ambulanța la spital, în urma intoxicării cu fum.

Alți doi deținuți au fost intoxicați cu fum, însă aceștia au primit îngriji la Penitenciarul Craiova. O anchetă este în desfășurare în acest caz.

Update: Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și a dispus efectuarea unei vizite la Penitenciarul Craiova în cazul acestui incendiu, se arată într-un comunicat transmis presei.

„Saltelele din cele două celule au luat foc. Deocamdată nu se știe dacă focul a fost pus intenționat. Trei deținuți s-au intoxicat cu fum și au avut nevoie de îngrijiri medicale. Pompierii au intervenit și au lichidat incendiul, în timp ce unii deținuți au fost imobilizați pentru că deveniseră violenți. Toți deținuții au fost evacuați în curtea penitenciarului”, se mai arată în document.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.