Incendiu soldat cu 17 morți într-o închisoare

Cel puțin 17 persoane și-au pierdut viața și alte 11 au fost rănite în urma unui incendiu izbucnit luni în una din închisorile din statul Carabobo în nordul Venezuelei, relatează Reuters și AFP, citate de Agerpres.

Opt femei și nouă bărbați au murit în incendiul izbucnit în închisoarea centrală Tociuyito, a indicat procurorul acestui stat venezuelean într-un comunicat.

Nu se cunosc circumstanțele exacte în care focul s-a declanșat. O ipoteză ar fi un scurtcircuit.

Închisorile din Venezuela sunt supraaglomerate, unele dintre ele adăpostind până la 55.000 de deținuți, chiar dacă sunt proiectate pentru aproximativ o treime din acest număr, a indicat Carlos Nieto, directorul al grupului pentru drepturile în închisoare Window To Freedom.

Aproximativ 309 de deținuți și-au pierdut viața anul trecut în închisorile din Venezuela, iar unii dintre deținuți nici măcar nu au ajuns în fața instanței.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.