Incendiul de la Clubul „Bamboo” este cumva parte a Operaţiunii „Colectiv 2”?

Exact acum 10 zile, „Cotidianul” publica editorialul „Se pregăteşte Operaţiunea „Colectiv 2” pentru un nou „Guvern al Meu”?”, în care atrăgeam atenţia asupra mobilizării pe Facebook în vederea unui miting ciudat împotriva Avocatului Poporului, la care erau aşteptate 130.000 de persoane! Noaptea trecută, Clubul „Bamboo” a ars din temelii, peste 40 de victime ajungînd la spital!

Oricît am fi de scorţoşi la minte, nu putem ignora o serie de coincidenţe care trezesc serioase suspiciuni. Înainte de analiza acestor coincidenţe, cu scuzele de rigoare, să revedem ce scriam acum 10 zile în Editorialul din „Cotidianul” (http://www.cotidianul.ro/se-pregateste-operatiunea-colectiv-2-pentru-un-nou-guvern-al-meu-294344/):

Ştirea că miercuri sînt aşteptaţi 130.000 de oameni pentru a protesta împotriva Avocatului Poporului, mai exact faţă de decizia acestuia de a sesiza CCR în legătură cu neconstituţionalitatea Legii 90/2001, este îngrijorătoare. Nu pentru că ar crede cineva că vom vedea acest număr de persoane în Piaţa Universităţii, ci pentru că această campanie de pe Facebook este identică cu aceea de după „Colectiv”, din noiembrie 2015, în urma căreia a căzut guvernul Ponta.Ne aducem aminte că preşedintele Klaus Iohannis vorbea în acea vreme din ce în ce mai des despre nevoia unui „Guvern al Meu”, iar mitingul din seara de 3 noiembrie 2015 i-a oferit ocazia să instaleze guvernul Cioloş. Toate aceste coincidenţe ne determină să ne întrebăm dacă nu cumva mitingul de miercuri este doar primul pas dintr-o serie de acţiuni de protest care să fie folosite în interes politic de aceleaşi forţe care au pus la cale şi mitingul din noiembrie 2015. Personajele care stau în spatele organizării acestui miting par să fie aceleaşi!


Nu sînt nici Tata Omidu şi nici vreun alt ghicitor în foc, ci doar un jurnalist care pune cap la cap nişte informaţii publice, analizînd similitudini şi coincidenţe care nu par a fi întîmplătoare. Lucruri pe care vă propun să le trecem în revistă împreună.


1. Ca şi în toamna anului 2015, asistăm acum la o atmosferă tensionată între Preşedintele României şi Guvernul PSD. Atunci, Klaus Iohannis afirma peste tot că-şi doreşte un „Guvern al Meu”, deşi Parlamentul avea o majoritate PSD-ALDE care susţinea Guvernul Ponta. Acum, avem un Guvern PSD-ALDE, a cărui învestire Klaus Iohannis a încercat din răsputeri s-o împiedice. Avem chiar mărturisirea lui Tăriceanu, care a spus că însuşi Preşedintele i-a cerut să nu intre în alianţă cu PSD, ci să se alăture PNL şi USR pentru a face un alt „Guvern al Meu”!


2. În 3 noiembrie 2015, un miting de 30.000 de participanţi a dus la căderea Guvernului Ponta. Acum 10 zile, adică pe 11 ianuarie 2017, a fost organizat un miting la care erau aşteptaţi 130.000 de participanţi, cei care semnaseră deja o petiţie pentru demiterea Avocatului Poporului pentru că a sesizat CCR în legătură cu neconstituţionalitatea Legii 90/2001, cunoscută acum ca „legea Dragnea”.


3. La fel ca în noiembrie 2015, şi la acest miting din 11 ianuarie 2017 mobilizarea participanţilor s-a făcut pe Facebook, cu implicarea mai multor ONG-uri din reţeaua Soros.


4. Nu s-a reuşit în 11 ianuarie decît un protest de vreo 1.000 de persoane, însă mobilizarea pe Facebook a continuat, astfel încît în 18 ianuarie a fost organizat un alt miting la care au participat vreo 4.000 de persoane. Motivul invocat acum a fost „Legea amnistiei”, care acum se află abia în faza consultărilor publice. Potrivit Hotnews, s-au scandat lozinci de genul „Fără amnistie, vă vrem la puşcărie”, „Voi furaţi, voi amnistiaţi”, dar şi altele, cu trimitere concretă: „PSD, ciuma roşie”, „Dragnea, nu uita, România nu-i a ta!”. Nu trebuie omis faptul că, doar cu o zi înainte, Klaus Iohannis s-a dus la Guvern pentru a împiedica emiterea unei Ordonanţe privind graţierea şi amnistia, care, în realitate, nu era pe ordinea de zi!


5. Pe 19 ianuarie 2017, deci numai cu o zi înainte de incendiul de la „Bamboo”, au fost organizate tot printr-o mobilizare pe Facebook noi proteste în Bucureşti, Sibiu, Braşov, Cluj, Iaşi şi Craiova.


6. Tot pe 19 ianuarie 2017, Pro TV anunţa: „Noi proteste faţă de proiectele de ordonanţe de urgenţă privind graţierea şi Codul penal, promovate de Ministerul Justiţiei, sunt anunţate pe Facebook, pentru duminică, la ora 17.00, în Bucureşti şi mai multe oraşe din ţară, dar şi la Copenhaga. Proteste similare sunt anunţate pentru duminică, 22 ianuarie, la ora 17.00 şi în Piteşti, Piatra Neamţ, Baia Mare, Suceava, Satu Mare, Brasov şi Iaşi, potrivit News.ro. Şi la Copenhaga este anunţat protest duminică, în faţa Ambasadei României.


Scenariul protestelor de acum este identic cu cel anunţat după incendiul de la „Colectiv” (http://www.cotidianul.ro/pe-net-exista-din-prima-zi-un-desfasurator-al-protestelor-pana-in-decembrie-271258/), în care erau anunţate mitingurile! Iată cum urmau atunci, în noiembrie 2015, să se organizeze aceste mitinguri:











Multora n-o să le vină să creadă, însă chiar pe pagina de Facebook citată de ProTV, există un desfăşurător al mitingurilor de protest programate acum pînă pe 1 februarie! Iată şi acest desfăşurător:










Ca poză de profil pe această pagină este chiar versul melodiei celor de la „Goodbye to Gravity”, trupa care a concertat în Clubul „Colectiv”, sub care citim „18 Ianuarie 1 Februarie. 18 Ianuarie la 18:00, până la 1 Februarie la 0:00”. Mai mult, chiar, se scrie că site-ul este „Organizat de Corupţia ucide”, celebrul slogan al preşedintelui Iohannis după tragedia de la „Colectiv”:

7. La începutul manifestărilor de acum împotriva Guvernului PSD, pînă şi Alina Mungiu Pippidi, şefa informală a ONG-urilor finanţate de George Soros, se întreba într-o emisiune TV: „Cine i-a chemat pe oameni în stradă?” O analiză a noilor „şefi” ai ONG-urilor puteţi citi în ediţia print a ziarului nostru din 20 ianuarie 2017. Este însă cît se poate de evident faptul că nu sîntem în faţa unor proteste spontane din partea „tinerilor frumoşi şi liberi”, ci în faţa unei organizări paramilitare, care urmează un scenariu bine pus la punct, chiar mai bine decît ca în noiembrie 2015!


8. Ceea ce lipsea acum pentru ca efectul să fie similar cu cel al protestelor din noiembrie 2015 era O EMOŢIE PUTERNICĂîn rîndul populaţiei. În 2015 a apărut incendiul de la „Colectiv”, iar acum apare incendiul de la „Bamboo”! Atunci au fost 64 de morţi, acum au fost 40 de victime spitalizate. Din fericire, la „Bamboo” n-a murit nimeni, deşi clubul este mult mai mare şi găzduia nu număr uriaş de oameni. Numai faptul că evacuarea celor din interior s-a putut face mai repede a făcut ca acum să nu înregistrăm o tragedie de proporţii şi mai mari! Totuşi, declaraţiile martorilor descriu scene apocaliptice şi la „Bamboo”, cu oameni care au sărit de la etaj pentru a se salva sau cu cei care s-au aruncat în lac pentru a scăpa de flăcări! Culmea este că, din primele mărturii, rezultă că şi la „Bamboo” incendiul ar fi fost declanşat tot de nişte artificii!


Acestea sînt doar cîteva dintre coincidenţele pe care le semnalăm între episoadele „Colectiv” şi „Bamboo”, fără a avea vreo dovadă concretă despre vreo mînă criminală care să fi generat cele două drame. Totuşi, semnele de întrebare care au rămas nelămurite după „Colectiv” sînt „reîncălzite” acum, după incendiul de la „Bamboo”.

Sînt prea multe întrebări, prea multe coincidenţe şi prea multe interese obscure pe care nimeni nu le vrea descifrate pînă la capăt.


P.S. În urmă cu puţin timp, Cătălin Botezatu a făcut la „România TV” o declaraţie şocantă care confirmă bănuielile noastre: „Focul a pornit – ca să fie clar, că sunt atâtea speculații, privesc la televizor și mă minunez – din stânga barului, unde este intrarea într-un alt club, într-un ballroom. În acea zonă nu intra nimeni.Nu au fost depozitate în acea zonă băuturi, cum s-a mai spus. E un hol frumos. Doar cineva care știe poate intra. Și noi vrem să știm sursa incendiului. Este posibil să fi fost pus cu intenție, dar nu vrem să acuzăm pe nimeni”. Ca şi la „Colectiv”, există bănuiala unei mîini criminale şi la „Bamboo”!


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.