Incendiul de la Grenfell Tower a mobilizat lumea showbizz-ului

Robbie Williams va cânta pentru victimele incendiului de la Turnul Grenfell din Londra, anunță Contact Music. Cântărețul britanic, care era în turneu în Irlanda, s-a întors luni la Londra pentru a se alătura echipei care înregistrează o melodie caritabilă pentru victimele teribilului incendiu.

Artistul a fost văzut intrând în studiourile Sarm, ale producătorului Simon Cowell, cel care a anunțat zilele trecute că vrea să înregistreze un single, iar banii obținuți de pe urma acestuia să fie donați familiilor care au rămas fără locuințe în urma incendiului de săptămâna trecută din Kensington. Alături de Robbie Williams, la crearea piesei vor contribui artiști precum Emeli Sande, Rita Ora, Kelly Jones, John Newman și Stormzy.

Simon Cowell, inițiatorul proiectului

Producătorul de televiziune Simon Cowell a anunțat că va realiza o melodie pentru victimele incendiului de la Grenfell Tower chiar de a doua zi, iar banii strânși vor fi donați celor care au rămas fără locuință, dar și celor care sunt spitalizați. Single-ul va fi înregistrat pe 25 iunie, iar televiziunea americană ITV va difuza videoclipul săptămâna viitoare.

Simon Cowell, în vârstă de 47 de ani, se numără printre persoanele extrem de afectate de incident, deoarece locuiește în parcul Holland din Londra, aflat la câțiva kilometri distanță de blocul în care sute de familii și-au pierdut casele. El a mărturisit, potrivit tabloidului Mirror, că s-a simțit obligat să acționeze după ce a fost martor la infern.

„Cu fiecare oră care trecea lucrurile se înrăutățeau. Începi să te gândești în acele clipe cât de prețioasă este viața. Pierderea unui om drag este îngrozitoare. Multe dintre familii nu mai au nimic, mulți nu aveau asigurare pentru locuință. M-am dus să arunc o privire, dar nu m-am putut apropia. Este unul dintre cele mai șocante lucruri pe care le-am văzut vreodată. Simți tristețe, furie… un carusel de emoții. Oamenii sunt prompți în astfel de situații, mai ales când sunt martorii unor suferințe. Este incredibil câte persoane au dat dovadă de altruism și, cred cu tărie, că dacă suntem uniți vom putea realiza lucruri mărețe“, a continuat acesta.

De asemenea, la Eventim Apollo se va susține un show de stand-up la care vor lua parte artiști precum Michael McIntyre, Kevin Bridges, Alan Carr și Katherine Ryan.

Spectacolul se va numi „o noapte de comedie în sprijinul celor afectați de foc“, fiecare bilet de intrare va costa 50 de lire, iar toate veniturile rezultate se vor îndrepta către victimele incendiului.

Totodată, compozitorul câștigător al unui Premiu Oscar, Hans Zimmer, cel care a creat coloana sonoră pentru filmele „The Lion King/Regele Leu“ și „Gladiator/Gladiatorul“, va dona suma obținută în urma concertului de la SSE Wembley Arena pentru persoanele afectate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.