Încep discuțiile despre noua lege a salarizării

Președintele interimar al PSD, Rovana Plumb, a declarat luni că principala prioritate guvernamentală în perioada următoare o reprezintă legea salarizării sectorului bugetar, precizând că săptămâna viitoare Executivul va demara, în acest sens, consultări cu partenerii sociali.

„Principala prioritate pe care ne vom axa ca acțiune guvernamentală în perioada următoare este legea salarizării sectorului bugetar și vom începe de săptămâna aceasta consultări cu partenerii noștri sociali, astfel încât să putem să finalizăm la sfârșitul lunii septembrie legea salarizării pentru sectorul bugetar”, a spus Plumb, la finalul Biroului Permanent Național al PSD.

„Noua viziune pe care o avem în ceea ce privește salarizarea, care se face haotic în momentul de față, este de a avea o echitate în sistemul bugetar în ceea ce privește motivarea personalului și într-adevăr viziunea cu care venim poate fi considerată și este din punctul meu de vedere un factor de combatere a corupției”, a mai spus Plumb.

Potrivit noi legi gândite de PSD, președintele țării, premierul, președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, preşedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului trebuie să aibă același salariu.

Întrebată care vor fi nivelurile salariale pentru cele mai înalte funcţii în stat, Rovana Plumb a spus doar că cele trei puteri în stat, executivă, legislativă şi judecătorească, vor beneficia de un nivel egal.

Salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată este, din 1 iulie, de 1.050 de lei.

La sfârşitul lunii ianuarie, Guvernul a decis înfiinţarea unui grup de lucru care să revizuiască Legea salarizării unitare, astfel încât noile prevederi să fie aplicate începând din 2016.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.