Încep Europenele de Patinaj Artistic de la Stockholm

Începând de mâine, 28 ianuarie, TVR transmite, în exclusivitate, de la Globe Arena din Stockholm, evoluţiile patinatorilor de la Campionatele Europene de Patinaj Artistic.

Astfel, în perioada 28 ianuarie-1 februarie, în cele cinci zile de transmisiuni directe de la Stockholm, cei 156 de patinatori vor putea fi văzuți, în exclusivitate, la TVR 1, TVR HD şi TVR+. Alina Alexoi va comenta competiţia europeană de patinaj artistic, aproape 20 ore de transmisiuni directe ce vor fi asigurate de TVR.

Cu premii în valoare totală de 350.000 de dolari vor fi recompensaţi patinatorii clasaţi pe locurile 1-12 la fiecare dintre probele din concurs: feminin, masculin, perechi şi dans. Ca mecanism de calificare, reamintim că primii 24 patinatori din programul scurt masculin şi feminin se califică pentru programul liber. La proba de perechi, primii 16 din programul scurt merg mai departe, iar la proba de dans, primii 20.

România are o singură reprezentantă la Europenele de Patinaj Artistic. Este vorba despre Iulia Sauter, născută în Germania, unde, de altfel, şi locuieşte şi este pregătită de antrenorul Marius Negrea.

Campionatele Europene se desfăşoară la Stockholm, pentru a doua oară în istorie, după ediţia din 1912. Suedia este ţara care l-a dat pe Ulrich Salchow, cel mai titrat patinator din istoria campionatelor europene de patinaj artistic: are nu mai puţin de 9 titluri de campion european. Sportivul suedez este cel care a şi inventat săritura Salchow, executată de patinatori din 1909 încoace.

Reamintim telespectatorilor programul transmisiunilor TVR 1 şi TVR HD, preluate şi pe TVR+, în direct de la Europene de Patinaj Artistic din capitala Suediei:

– miercuri, 28 ianuarie, 15.30 – 17.00 – program scurt masculin; 22.00 – 23.30 – program scurt dans;
– joi, 29 ianuarie, 16.15 – 18.00 – program scurt feminin; 21.15 – 23.20 – program liber dans;
– vineri, 30 ianuarie, 16.00 – 17.30 – program scurt perechi; 21.00 – 23.45 – program liber masculin;
– sâmbătă, 31 ianuarie, 15.00 – 17.30 – program liber feminin;
– duminică, 1 februarie, 13.00 – 14.45 – program liber perechi; 16.00 – 18.15 – Gala laureaţilor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.