Încep simulările pentru examenele naționale

Peste 450.000 de elevii ai claselor a VIII-a, a XI-a şi a XII-a încep, luni, simularea Evaluării Naţionale, respectiv a Bacalaureatului.

Probele se desfășoară în perioada 13 — 17 martie, la nivelul întregii țări.

„Obiectivele acestei simulări sunt familiarizarea elevilor cu rigorile evaluărilor pe care le vor susține la finalul anului școlar, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum și optimizarea pregătirii în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare”, precizează Ministerul Educației într-un comunicat.

Calendarul simulării are următoarea configurație:

13 martie

Proba scrisă de Limba și literatura română (clasa a VIII-a) și proba E)a — Bacalaureat (clasele a XI-a și a XII-a)

14 martie

Proba scrisă de Limba și literatura maternă (clasa a VIII-a) și proba E)b) — Bacalaureat (clasele a XI-a și a XII-a)

16 martie

Probă scrisă matematică (clasa a VIII-a) și proba E)c) — proba obligatorie a profilului — Bacalaureat (clasele a XI-a și a XII-a)

17 martie

Proba E)d) — proba la alegere a profilului și specializării — Bacalaureat (exclusiv pentru elevii clasei a XII-a)

Rezultatele vor fi comunicate elevilor în data de 31 martie.

Notele obținute nu se trec în catalog. În situația excepțională în care se dorește acest lucru, elevul trebuie să solicite profesorului consemnarea notelor în catalog. În urma analizei rezultatelor, inspectoratele școlare județene vor lua măsuri de monitorizare și control, dar și de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune, mai menționează ministerul.

Subiectele sunt elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare, în mod similar cu modelele publicate pe http://subiecte.edu.ro, și sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitățile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen și parcurse până la această dată.

Anul trecut, rata de prezență la simularea Evaluării Naționale a fost de 90,71% (169.632 de elevi participanți), iar procentul mediilor peste 5 s-a situat la 30,58%. În ceea ce privește simularea probelor scrise din cadrul examenului de Bacalaureat, rezultatele din 2016 indică o rată de promovare (medie generală peste 6 și note peste 5 la toate probele) de 28,51% la clasa a XI-a, respectiv 38,39% la clasa a XII-a.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.