Începe furnizarea căldurii în Capitală

UPDATE Primăria Capitalei a cerut, sâmbătă, RADET şi ELCEN să furnizeze căldură în tot Bucureştiul începând de la ora 24.00.

Municipalitatea arată, într-un comunicat de presă, că de la miezul nopţii, toţi consumatorii racordaţi la sistemul centralizat de alimentare cu energie termica trebuie să beneficieze de încălzire şi apă caldă.

RADET a anunțat sâmbătă că duminică la ora 6.00 se întrunesc condițiile pentru furnizarea încălzirii, conform legislației în vigoare.

„În data de 26.10.2014, ora 6.00, se vor întruni condiţiile pentru furnizarea încălzirii, conform legislaţiei în vigoare, respectiv 3 zile consecutiv cu temperaturi medii sub 10 grade Celsius în intervalul orar 18.00 – 6.00”, arată Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET), într-un comunicat de presă transmis sâmbătă.

RADET Bucureşti a făcut, de miercuri până sâmbătă, probe în sistemul de încălzire, înainte de furnizarea permanentă a căldurii în sezonul rece2014 – 2015.

De la CET Progresu, din cauze interne, furnizarea agentului termic, în perioada de probe, s-a făcut la temperaturi şi presiuni mai scăzute. Din acest motiv, în Sectorul 4 – zonele Luică, Brâncoveanu, Giurgiului, Pieptănari, Alexandru Obregia şi Olteniţa, precum şi în Sectorul 5 – zonele Ferentari, Calea Rahovei, Chirigiu şi Sebastian, temperatura a fost redusă atât la încălzire, cât şi la apă caldă.

RADET a precizat că, în urma discuţiilor cu reprezentanţii CET Progresu, problemele s-au rezolvat şi, începând de sâmbătă, ora 17.00, încălzirea şi apa caldă vor fi la temperaturile corespunzătoare.

De asemenea, în perioada probelor, au fost puncte termice la care funţionarea s-a făcut alternativ, ziua fiind furnizată apă caldă şi după ora 23.00, încălzire. Această situaţie a fost înregistrată la 11 puncte termice din zona Colentina, la 14 puncte termice din zona Rahova şi la un punct termic din zona Pantelimon.

Alte probleme legate de furnizarea încălzirii au fost generate de avarii pe circuitul secundar, în Sectorul 1, zona Cocărăscu şi în Sectorul 3, zonele Jean Steriadi şi Decebal, se mai arată în comunicat.

„Lipsa încălzirii, la unele blocuri sau scări de bloc, este generată de faptul că unele asociaţii de proprietari nu şi-au deschis vanele de la subsol din diferite motive (lucrări interioare) sau datorită solicitării ca furnizarea căldurii să se facă la o dată ulterioară, precum şi din alte motive interne ale acestora”, potrivit RADET.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.