Începe gala tinerilor actori – Hyperion iese la Godot

Au început pregătirile pentru cea de-a doua ediţie a festivalului de teatru destinat tinerilor actori – Hyperion iese la Godot. În săptămâna 8-12 iunie 2015, pe scena de la Godot Café-Teatru îşi dau întâlnire studenţii şi masteranzii celor mai importante universităţi de artă teatrală din România, dar şi elevi de la licee vocaţionale din Bucureşti şi din ţară. Alături de Facultatea de Arte – Geo Saizescu de la Universitatea Hyperion, în cursa pentru câştigarea trofeului festivalului s-au înscris în concurs spectacole de licenţă şi spectacole de disertaţie ale UNATC – I.L. Caragiale din Bucureşti, ale Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi şi ale Universităţii Ovidius din Constanţa.

La secţiunea destinată liceenilor vor participa elevi ai Liceului de Arte Margareta Sterian din Buzău, precum şi elevi ai Colegiului Naţional de Arte Dinu Lipatti din Bucureşti.

Festivalul conţine o secţiune individuală – one man/ one woman show – gândită special să pună în valoare unicitatea actorului, precum şi secţiuni de dezvoltare personală prin mijloace alternative de artă teatrală, concretizate în ateliere şi workshop-uri de improvizaţie, dans, monolog interior, păpuşi-marionete, scenografie. Aceste ateliere vor fi susţinute de profesori ai Universităţii Hyperion şi se adresează publicului larg de toate vârstele.

Programul zilnic al activităţilor din festival este cuprins în intervalul orar 10.00-17.00. Vă invităm, aşadar, la o săptămână de teatru tânăr, la Godot Café-Teatru, în Centrul Vechi, Strada Blănari nr. 14. Intrarea este liberă la toate atelierele şi spectacolele cuprinse în festival.

Componenţa juriului, titlurile spectacolelor din festival, precum şi programul Galei de închidere a festivalului de teatru Hyperion iese la Godot, vor fi anunţate într-un comunicat viitor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.